21. apr
VANNAKTIVITET: Slik ønsker Bjørn Dæhlie å ha det ved Vormas bredd etter at utbyggingen på Rubis er ferdig. Med en stor mengde vannaktiviteter for små og store. Illustrasjon: XR Visuell Kommunikasjon AS
 
– I Lillestrøm har de bysykler. På Eidsvoll bør vi ha byrobåt og kajakk til utlån
Bjørn Dæhlie vil bygge en splitter ny bydel på Rubis i Eidsvoll sentrum, med et tårn på 14 etasjer, og områder folk fra fjern og nær skal kunne benytte seg av.

Publisert: 19.jun.2017 14:00
Oppdatert: 19.jun.2017 14:39

I det 14 etasjer store leilighetstårnet vil Dæhlie ha næring i 1. etasje, og leiligheter i de tolv neste. I toppetasjen planlegger han noe helt spesielt. Han ser for seg bygging i området i 20 år framover.

– Vi har arbeidet fram et prosjekt som innehar en koselig kafé på gateplan, tar man heis til takterrassen og utstillingen som er planlagt i 14. etasje, sier arkitekt Vibeke Thoresen Dahle i Romfarer Arkitekter til EUB.

– Hva slags utstilling blir dette?

– Her ønsker vi et offentlig utsiktspunkt med en presentasjon av de historiske linjene Sundet som handelssentrum sjøveien, Eidsivating og jernbanens historie. Utsikten blir enestående, og man får en oversikt utover landskap og sentrum man ikke finner i kommunen i dag. Vi ønsker å bidra til at Eidsvoll sentrum innehar attraksjoner og viser fram sin historie og kultur, svarer hun.

Tårn på 14 etasjer

Denne delen av byggeprosjektet er foreslått med en lavere boligdel på tre-fem etasjer og altså et tårn på 14 etasjer. Dette tårnet vil, om planene får grønt lys fra politikerne, ha to leiligheter per etasje. Det hele startet med at Dæhlie kjøpte eiendommen til Solli Pensjonat. På denne tomta, Torget 5, planlegges nå leilighetsprosjektet Sollitoppen. Dette vil bli bygd først.

– Dette er et av de flotteste boligbyggene vi har arbeidet med. Det er lagt vekt på eksklusivitet med store balkonger, meget gode lys- og solforhold for alle leiligheter og en plassering som ligger i le for nordavinden. Boligene har i tillegg en felles takterrasse og grøntområde med lekeplass, sier Thoresen Dahle. Alle leilighetene får utsyn mot Vorma – også etter ny utbygging av Sundet brygge.

– Fineste boligområdene

– Beboere vil etter denne utbyggingen kunne gå noen meter til kafé, badeplass og en strandpromenade med kajakk og robåtutleie. Dette tror vi blir ett av de fineste boligområdene i Eidsvoll, sier Thoresen Dahle. Totalt kan det komme 300 leiligheter på det 22,2 dekar store tomteområdet på Rubis. Det startet med leilighetsprosjektet i Skibladnersvingen, og vil fortsette med en rekke store byggeprosjekter på Rubis i flere år framover. EUB får opplyst at det kan bli utbygging i det aktuelle sentrumsområdet i 10–15 år.

– Tanken er å bygge noe folk kan være stolte av, sier arkitekt Vibeke Thoresen Dahle.

Dæhlie om planene

– Vi håper og tror dette er en stor mulighet for Eidsvoll, sier Bjørn Dæhlie.

Han ønsker ikke bare å bygge leiligheter – blant annet i et 14 etasjers tårn – på Rubis.

– Vi håper dette kan bli det nye tur- og rekreasjonsområdet for Eidsvolls befolkning. Både dem som allerede bor der og for andre utenfra. Målsettingen er at dette skal bli en attraksjon, , sier Dæhlie.

– I Lillestrøm har de bysykler. På Eidsvoll bør vi ha byrobot og kajakk til utlån. Folk vet hvor hyggelig det er ved Vorma, understreker Dæhlie. Han ønsker å forlenge strandpromenaden i området, lage parker, badeplasser  og rekreasjonsområder og legge til rette for vannaktiviteter.

– Samtidig har jeg forståelse for at enkelte, som naboene som blir direkte berørt av planene, ikke nødvendigvis reagerer positivt. Nå får vi se hva som blir fasiten etter at dette er blitt politisk behandlet, sier Dæhlie.

 
5 bygg: Slik ønsker Bjørn Dæhlie å bygge på Rubis. Perspektivet er fra ­Vorma.Illustrasjon: XR Visuell Kommunikasjon AS
LEILIGHETSTÅRN: Her er en skisse av leilighetstårnet på 14 etasjer.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no