20. jul
KAMP : – Senterpartiet kommer til å fortsette kampen mot sentralisering og for tjenester nær folk, uttalte Sigbjørn Gjelsvik da han i Stortinget tok opp sentraliseringen av Helfo. Foto: Senterpartiet.
 
Uttalelse i EUB tatt opp i stortingsdebatt
Tone Trøens (H) uttalelse i EUB om Senterpartiet og den industrielle revolusjon ble tema under budsjettdebatten på Stortinget.

Publisert: 26.des.2017 18:00
Oppdatert: 25.des.2017 20:10

Utgangspunktet var kampen for å beholde Helfo-kontoret i Sundet med 13 ansatte.

Helfo har foreslått nedleggelse av 15 av i alt 22 Helfo-kontorer, deriblant kontoret i Eidsvoll.

LOKALE ARBEIDSPLASSER

Senterparti-ordfører John-Erik Vika engasjerte seg og oppfordret blant andre Eidsvolls eneste stortingsrepresentant, Tone Trøen (H), til å kjempe for de lokale arbeidsplassene.

Tone Trøen svarte i Eidsvoll Ullensaker Blad med forståelse for reaksjonen fra skuffede ansatte, men anklaget samtidig Senterpartiet for å være imot enhver forandring.

PÅ STORTINGET

Hennes svar ble referert på Stortinget under budsjettdebatten.

– Når Senterpartiet tar kampen for de lokale arbeidsplassene og tjenestetilbudet, blir vi møtt med harselas fra regjeringspartienes side, uttalte Senterparti-representant Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus under debatten om helseområdet i statsbudsjettet for neste år.

«Senterpartiet hadde jo vært imot den industrielle revolusjonen», kan vi lese fra representanten Tone Trøen i Eidsvoll Ullensaker Blad den 15. desember, uttalte Gjelsvik.

VIL KJEMPE

– Jeg skal love representanten Trøen og regjeringen én ting: Senterpartiet kommer til å fortsette kampen mot sentralisering og for tjenester nær folk, uansett hva Høyre måtte si i ulike sammenhenger, sa Gjelsvik videre.

– Jeg er glad for at flertallet i denne salen går mot sentraliseringen av Helfo-arbeidsplasser, både i Akershus og mange andre steder i landet. Denne saken kommer vi til å følge videre for å kjempe for arbeidsplasser og tjenestetilbud – både i Eidsvoll og mange andre steder i landet, uttalte han.

NEDSTEMT FORSLAG

– Flertallet i helse- og omsorgskomiteen, Ap, SV, Sp og KrF, mente at Helfo-kontorene ikke måtte sentraliseres, opplyser Gjelsvik.

– Likevel stemte ikke KrF for et forslag fra de tre andre partiene der de ber regjeringen ikke gå vider med anbefalingen fra Helfo om ny kontorstruktur som innebærer at dagens 22 kontorer skal reduseres til sju.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no