21. jul
UTVENDIG: Nordby Maskin gjorde først hele grunnarbeidet, og har nå ansvaret alt av utvendig infrastruktur rundt Skovly. Prosjektleder Bente Haugen Saksvik lover at de blir ferdig i tide. - Byggeplasser ser alltid rotete ut helt til siste slutt, sier hun.
 
Utvendig ekspertise
På få dager skal Skovly Vest forvandles fra en byggeplass til et butikksenter. Nordby Maskin spiller en avgjørende rolle i puslespillet.

Publisert: 28.okt.2017 09:00
Oppdatert: 27.okt.2017 11:54

31. oktober åpner kjøpesenterdelen i Skovly Vest, og alt som har med dette å gjøre må være ferdig til da. Inkludert fortauer, gangstier og utearealer. Akkurat det er Nordby Maskin sitt ansvar.

– Vi hadde først alt grunnarbeidet under bygget, og nå gjør vi all utvendig infrastruktur som steinlegging, fortau og beplantning. Bare langs promenaden mot Kjeld Stubs veg skal vi steinlegge 2000 kvadratmeter. Mye av den biten kommer etter hvert, men hele området foran hovedinngangen legger vi nå, sier prosjektleder Bente Haugen Saksvik.

– Blir dere ferdige i tide?

– Ja. Vi følger en framdriftsplan, og så langt har alt gått bra. På et slikt sted jobber vi i etapper, og vi vet selvsagt aldri hva vi møter i grunnen før den er gravd opp. Men det har gått greit hele veien, påpeker hun.

SAMARBEID

Store byggeplasser ser aldri ut som de blir ferdige i tide. Men Saksvik bedyrer at slik skal være, for det er nemlig et system i det lekpersoner oppfatter som nærmest galskap – helt opp til åpningstidspunktet.

– Byggeplasser er ikke pent, og det kan i perioder virke som om ikke noe skjer. Men alt har sin tid og når flere aktører er inne samtidig gjelder det å vise hensyn til hverandre. Og riktig rekkefølge må følges, ellers skjærer alt seg. Så ja, det ser ut som et kaos inntil gulvflisene er på, men det går som regel alltid bra, påpeker hun.

OVERALT

Totalt har Nannestad-firmaet Nordby Maskin 140 ansatte. 12 av dem er i full sving på Skovly nå. I tillegg står de bak flere andre prosjekter i sentrum.

– Vi jobber også med Jessheim Park, Jessheim Panorama, Sentrumshagen og Sagabyen. Vi driver for fullt året rundt. Når vi er ferdige på bakkeplanet rundt Skovly, skal vi opp på taket å gjøre ferdig det som blir beboernes uteareal. Der skal vi legge betong, gress og beplantning, sier hun.

– Det må være en fordel å ha så mange store jobber i nærheten av hverandre?

– Selvsagt, da bygger vi videre på erfaringer. Men vi legger inn anbud som alle andre, og leies inn som underentreprenør med totalentreprise, påpeker hun.

– Nå nærmer vinteren seg, hva har det å si å bli ferdig før den setter inn?

– Grunnarbeidene går året rundt, men det er alltid fint å bli ferdig med steinlegging før frosten kommer. Da er det lettere å få til et pent resultat, sier Bente Haugen Saksvik.

Fakta

  • Prosjektet Skovly skal bygges tre trinn, det første heter Skovly Vest. De to neste byggetrinnene skal bygges kontinuerlig. 
  • Skovly Vest er et kombinert parkeringshus og kjøpesenter med 115 leiligheter i fire bygg på toppen.
  • Kjøpesenterdelen og parkeringen åpner 31. oktober.
  • Første leilighetsbygg er ferdig i januar, det neste til sommeren.
  • Det blir derfor byggeaktiviteter der en god stund til. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INNSPURT: For et utrent øye er en byggeplass kaotisk, men alt har sin plass i systemet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no