22. apr
DØMT. Den tidligere vaktmesteren er dømt til seks års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig elev ved en barneskole på Øvre Romerike.
 
Vaktmester dømt for seksuell omgang med barneskoleelev
ØVRE ROMERIKE. 50-åringen var vaktmester ved en barneskole på Øvre Romerike da han forgrep seg på en mindreårig elev. Han er nå dømt til seks år i fengsel.

Publisert: 24.mai.2017 15:00
Oppdatert: 24.mai.2017 13:12

Mannen er dømt for brudd på straffelovens §195 – seksuell omgang med barn under 14 år og for seksuelle handlinger uten samtykke.

Jenta som han er dømt for å ha forgrepet seg på, var bare 12 år gammel første gang. I domsslutningen har retten lagt vekt på at dette skjedde gjentatte ganger over en periode på trekvart år i perioden 2011 til 2012.

Mannen nektet seg skyldig, men retten mente at det var bevist utover enhver at tiltalte har forhold seg som beskrevet i tiltalebeslutningen. «Han har opptrådt forsettlig, og domfelles i samsvar med tiltalebeslutningen» heter det blant annet i dommen.

50-åringen ble også fradømt for all tid retten til å ha vaktmesterstilling som innebærer kontakt med barn og unge, og han må også betale oppreisningserstatning til fornærmede med 200.000 koner.

– Min klient anket på stedet. Han mener seg uskyldig dømt, sier mannens forsvarer, advokat Jørund Lægland.

LES OGSÅ: Unge jenter utsatt for seksuelle tilnærmelser

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no