18. jul
SPARKESYKKEL: Fra v. Pernille Langgåt Jøkling, Ingunn Vatsvåg, Marte Dreierstad, Ingeborg Løvlie, Ingvild Nordal Rekstad, Emilie Hopland Myhre, Ida Henriette Bergersen valgte sparkesykler i stedet for russebil. Foto: Privat
 
Valgte sparkesykkel i stedet for russebil
Ida Henriette Bergersen og Marte Dreierstad, begge fra Åsgreina, valgte sammen med fem klassevenninner sparkesykkel til russefeiringa.

Publisert: 18.mai.2018 14:00
Oppdatert: 18.mai.2018 13:46

Russeteamet fra musikklinja ved Lillestrøm vgs. kalte de Rask2018.

– Det startet som en spøk. Vi sa at skal vi ikke bare ta sparkesykler, hete noe teit og på en måte gjøre litt narr av russefeiringa, men så fant vi at dette var jo ganske greit allikevel, sier Ida Henriette Bergersen.

Hun sier de synes det tar litt av når man skal bruke så mye penger til biler og busser som mange gjør, og som man skal bruke i én måned.

– Og så er det jo mer miljøvennlig. Det er mer fornuftige ting å bruke penger til. Vi betalte 800 kroner for en sykkel, sier Bergersen.

Hun mener også at de som for eksempel har buss føler et press for å måtte feste hele tida.

– De fleste synes det er ganske gøy at vi bare tuller litt med russefeiringa, og ikke tar det så veldig seriøst, men andre synes nok det er litt teit og rart, sier Bergersen.

LES OGSÅ: Tut og kjør og tre fluer i en smekk

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no