20. nov
Tok saken: Tone Slettmoen Alme og barna Sara Othilie og Sander Olai og Silas Oteo kan glede seg over at det nå er blitt 60-sone på vegen forbi huset deres.
 
Vant og fikk satt ned fartsgrensen til 60
Tone Slettmoen Alme tok kampen for å gi barna en tryggere skolevei. Nå har hun vunnet fram. – Dette viser at det hjelper å kjempe sin sak, sier Slettmoen Alme.

Publisert: 19.jul.2018 06:00
Oppdatert: 12.jul.2018 14:56

Kampen for lavere fart og tryggere veg har foregått i Maura-grenda i en årrekke. Først av flere naboer, og de siste månedene av Tone Slettmoen Alme. Nå har det først til resultater. Fra skolestart til høsten slipper barna å vente på bussen i 80-sone.

– Ja, det har blitt 60-sone i hele Slettmovegen nå. Samtidig er det også blitt forkjørsveg med vikeplikter. Dette er noe som flere av våre naboer har prøvd å få til for 20–25 år siden, den gangen de hadde små barn. Da var svaret at det var for lite trafikk til at de kunne gjøre noe med fartsgrensen. Trafikkbildet har endret seg svært mye det siste tiåret, og jeg er glad for at det er noen som tror på og skjønner at denne vegen kan være trafikkfarlig for små trafikanter, sier Slettmoen Alme.

Takker kommunen

Slettmovegen ligger rett i nærheten av E16, og mammaen forteller om stor trafikkbelastning. Nå retter hun en takk til Nannestad kommune.

– Det er kommunen som står i bresjen for dette, så vi er fornøyde med at de endelig har hørt på oss. Jeg tror også press fra Maura skole har hjulpet, sier Slettmoen Alme. De nye fartsgrenseskiltene ble satt opp på strekningen i midten av juni.

– Vi er fornøyde og håper trafikantene nå overholder den nye farten, sier Slettmoen Alme.

Hun har fortsatt én drøm til for strekningen.

– Vi lever i håpet om en bedre bussholdeplass en gang snart. Kan ikke skjønne at det kan koste all verden, sier hun.

FAU-leder Christian Bendz ved Maura skole har tatt initiativ til at farten skal settes ned på strekningen.

Vil ha lavere fart

FAU-leder Christian Bendz ved Maura skole har tatt initiativ til at farten skal settes ned på strekningen.

– Det er bra at hastigheten settes ned. Jeg synes fortsatt 60 km/t er høyt langs en farlig skoleveg, uten gang- og sykkelveg. FAU har kommet med innspill om dette siden 2014. Det er bra at det skjer noe. Vi kommer uansett til fortsatt å ha fokus på trygge skoleveger og fronte trykk på at hastighet fortsatt går ned, og at kommune og fylke fortsatt bygger gang- og sykkelveger. Alle myke trafikanter skal føle seg trygge på vegene, sier han.

Fikk lavere fart

I september 2016 skrev EUB om Tone Slettmoen Alme og familien første gang.

Mammaen kjempet for flere trafikksikkerhetstiltak, deriblant lavere fart, på skolevegen Slettmovegen i Maura.

Nå har kampen ført fram.

80-sone er byttet ut med 60-sone, og det er nå forkjørsveg på strekningen.

Fra barnas bussholdeplass og til skolen er det for øvrig 4,2 kilometer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no