20. okt
VINNER: Marianne Timby Hartvåg vant Påskelabyrinten 2018 på NRK P1. Foto: Katarzyna Sanak
 
Marianne vant den populære Påskelabyrinten på P1
Marianne Hartvåg fra Råholt vant den populære radioquizen «Påskelabyrinten» på NRK P1.

Publisert: 03.apr.2018 13:08
Oppdatert: 03.apr.2018 13:25

Hvert år benker nærmere en million nordmenn seg foran radioapparatet for å være med og gjette seg fram til fremmede reisemål. Den geografisk orienterte quizen er Norges desidert mest populære radioprogram.

Litt annerledes påske

Deltakerne konkurrerer gjennom uken, og de aller beste blir igjen til finalen påskeaften. Vinneren i påsken 2018 er fra Råholt og heter Marianne Hartvåg.

– Det ble en litt annerledes påske. Jeg tok «Påskelabyrinten» på nett, og når den var ferdig så kom det opp en knapp som spurte om jeg ville delta på radio om jeg ble trukket ut, forklarer Hartvåg.

På jobb

Hartvåg har aldri deltatt i «Påskelabyrinten» selv, men sier hun er en ihuga lytter, og at det er visse ting som er hellige.

– Jeg er veldig glad i «Påskelabyrinten». Det er litt sånn «vær stille nå, nå skal jeg høre», sier hun.

Men i år var Hartvåg fortsatt på jobb da telefonen ringte fra NRK. Da var radioen satt på pause, til fordel for å jobbe litt, og Hartvåg følte seg uforberedt.

– «Det er en på lufta, og en foran deg i køen» sa produceren. Men det kom heldigvis en ny oppgave før det ble min tur, forklarer vinneren.

Hartvåg fikk hjelp av sjefen sin på jobb, og kom seg videre til finalen.

– Alle får nok litt hjelp. Viggo som er programleder, sier det er greit med hjelpemidler. Men de har blitt flinke til å lage det annerledes, sånn at det er vanskelig å google seg fram til svaret, forklarer Hartvåg.

LES OGSÅ: Får ikke kontakt med Lotto-millionær fra Eidsvoll

finalen

Hartvåg er bosatt i Sandefjord, men tar ofte med seg familien sin til gamle trakter. Under finalen, påskeaften, satt hun sammen med familien sin i Eidsvoll.

Siste oppgaven dreide seg rundt dikteren Hans Børli. Etter at Hartvåg vant førstepremien, et reisegavekort på 10.000 kroner, fikk hun dermed også med seg billetter til en festforestilling i Det Norske Teatret i Oslo 4. desember 2018, i anledning Hans Børlis 100-årsdag.

– Det gleder jeg meg veldig til, sier Hartvåg.

Hurtigruta

For reisegavekortet har hun tenkt på en tur langs Norges langstrakte land.

– Jeg vet ikke betingelsene for reisegavekortet enda, men håper det kan bli en tur med Hurtigruta. Det passer med premiens opphav, og jeg har ønsket meg det lenge.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no