19. nov
 
Variert musikalsk høstmeny i kulturkafeen
Noe av det første Vegar Sandholt begynte med da han vendte tilbake til hjembygda for noen år siden, var å starte opp Kulturkafé Henrik hver lørdag. Nå går kafeen inn i sin sjuende sesong.

Publisert: 03.sep.2018 15:30
Oppdatert: 03.sep.2018 15:43

Vegar gir ikke et vellykket prosjekt på båten, selv om det er en god del arbeid med å få lørdagskabalen til å gå opp. 15. september er den første kulturkafeen i høst med barneforestillingen om Bukkene Bruse, og han gir seg ikke før like oppunder jul – 15. desember. Da er det julejazz med Eidsvoll storband.

MADS BERG

Vegars idé om å synge fra Mads Bergs skolesangbok, viste seg raskt å bli en suksess. Denne gjentas for 10. gang i høst.

– Vi har et trofast publikum som liker å synge. Derfor har vi satt oss som mål å synge oss igjen hele boka. Det begynner å bli litt mer vrient nå, fordi det er mange sanger som er til dels ukjente og ikke sunget av så mange før. Det er jo sånn at enkelte sanger er mer kjent enn andre, sier han.

Vegar er utdannet klokkenist, noe som mange nyter godt av. 22. september flytter han hele kulturkafeen utendørs til plassen utenfor biblioteket.

– Da blir det både klokkespillkonsert og høstmarked, forteller han.

BREDDE

Kulturkafeene spenner vidt. Bredden blir ivaretatt ved å hylle jubilantene Aasmund Olavsson Vinje, som ville fylt 200 år i år, og Vidar Sandbeck, som ville rundet 100. Men også amerikaneren Frank Sinatra, tyske Bach og Bæljtrøkken fra Eidsvoll er med i høstens program.

– Biblioteket byr på litterære programmer, mens kulturskolen presenterer framtidas musikere. Vi har også en klaverkonsert i Panorama på høstens program. Det pianist Grzegorz Niemczuk, som har gjestet Eidsvoll flere ganger tidligere, som tar oss med på en musikalsk reise fra Polen til Norge, forteller Vegar.

I november blir det svingende toner fra Feiring når Feiring jubel og vassarv byr på både blå toner og jazzrytmer.

GODE MEDSPILLERE

– Uten gode medspillere hadde jeg ikke klart dette alene. De tar ansvaret når jeg ikke er der, de stiller opp og selger billetter og gjør andre nødvendige ting, sier Vegar, som er meget takknemlig hvis folk gir en gave til Thor Solbergs minnefond.

– Det bidrar til at vi kan drive kulturkafeen videre, sier Vegar Sandholt.

LES OGSÅ: Kultur i Sundet

 
Fakta

15. september starter Kulturkafé Henrik opp høstsesongen.

Det er sjuende sesongen med kulturarrangementer hver lørdag fram mot jul.

Bak står klokkenist Vegar Sandholt.

Han syr, helt frivillig og ubetalt, sammen en rikholdig meny for et stor publikum.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no