19. jul
SOKKESTRIKKERE: Det er julemarkedskomiteen i Hurdal Husflidslag som står bak de grønne sokkene. Jane Asprusten (foran), Gro Bjørnstad Pearson, Karin Knudsen og Åse Solsrud sitter i komiteen. Det samme gjør Britt Arnesen og Lise Hjemborg, som ikke var med da bildet ble tatt.
 
Varme hender for kalde føtter
I Hurdal går strikkepinnene rødglødende varme, mens garnet er grønt.

Publisert: 12.apr.2018 15:00
Oppdatert: 10.apr.2018 15:02

Hurdal Husflidslag, med julemarkedskomiteen i spissen, har dratt i gang prosjekt «Grønne sokker». Det er om å gjøre å strikke så mange par sokker som mulig fram til julemessa siste helgen i november.

SKAL VARME KALDE FØTTER

I år feirer Hurdal husflidslag at det har eksistert i 30 år.

– Det må vi jo markere, og vi har valgt å strikke grønne sokker som skal gis bort til Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen. De igjen skal gi de sokkene videre til mennesker som trenger dem for å bli varme på føttene, forteller Jane Asprusten, som sammen med fem andre utgjør julemarkedskomiteen.

Det er ikke mer enn en snau måned siden strikkepinnene satte seg i rask bevegelse, men allerede nå er 40 par sokker, i forskjellige grønntoner, ferdige.

GRATIS GARN på auto’n

Husflidslaget har strikkekafé en gang i uka – annenhver gang på Brustadtunet og på Auto’n.

– Den er åpen for alle, og hvis du vil strikke sokker, er det gratis garn å få på Auto’n som husflidslaget betaler for, forteller Asprusten.

De 40 ferdige sokkeparene er hengt opp til allmenn beskuelse i Auto’n. De er tykke, tynne, store, små – men felles for dem er at de alle er at de er grønne i hovedfargen.

GRØNN BYGD – GRØNT SKIFTE

– Hvorfor grønne? Varmer grønt mer enn rødt?

– Nei, det vil jeg ikke tro. Fargen er fordi de kommer fra Hurdal, den grønne bygda. De symboliserer også at vi er midt i et grønt skifte, og at det er greit å starte med beina, smiler Asprusten.

Et av sokkeparene er et eksempel på det grønne og kortreiste. De er strikket av alpakkagarn fra Sørflaen i Hurdal - og mer lokalt er det vel ikke mulig å bli.

På under en måned har flittige hender produsert 40 par sokker. Fortsetter det i samme tempo, vil resultatet bli over 300 par. – Det hadde jo vært fint, det, men jeg tror nok ikke det blir så mange. Folk har vel annet å finne på enn å strikke ullsokker på sommerstid, men vi er glade for hvert par vi kan gi bort til folk som trenger det, sier Asprusten.

LES OGSÅ: Strikket underlag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no