24. jan
Åpner snart. I slutten av august kan det nye superladenettverket ved Nebbenes nordgående på Eidsvoll Verk åpne. Daglig leder Morten Østnor for Nebbenes nordgående gleder seg og håper det vil ha positive ringvirkninger for deres næringsvirksomhet. Det kommer 20 Tesla-ladestasjoner og åtte øvrige på området. De øvrige er det Fortum Charge & Drive som står for.
 
Ved Nebbenes får de verdens største hurtigladestasjon for elbiler
EIDSVOLL VERK. Tesla ruller ut sitt superladenettverk, og åpner 20 ladestasjoner ved Nebbenes nordgående. Det kommer også åtte ladestasjoner til andre elbil-modeller.

Publisert: 27.jul.2016 15:02
Oppdatert: 27.jan.2017 14:21

- Vi håper anlegget blir satt i drift tredje eller fjerde uka i august, sier Morten Østnor, daglig leder for Nebbenes nordgående.

Superladenettverket til Tesla er gratis ladere for modellene S og X, og kan lade opp batteriet på minutter i stedet for timer. Stasjonene er strategisk plassert for å minimere antall stopp på lange kjøreturer, og er gjerne samlokalisert med restauranter, kjøpesentre og WI-Fi-koblingspunkter. Det nye ladeanlegget på Eidsvoll Verk ligger rett ved E6 nordgående, og gjør det mulig for til sammen 28 biler å lade samtidig.

- Planene har utviklet seg siden i fjor. Vi ønsket å være med på dette, blant annet fordi det gir oss en mulighet til å få økte besøkstall. Norge er det største landet i forhold til vekst i elbil-salget. E6 er en hovedfartsåre, og det har vært viktig å få på plass superladenettverk mellom Oslo og Lillehammer. Ønsket vårt er alltid å gi kundene et så godt tilbud som mulig, sier Østnor.

LES OGSÅ: - Peppes leverer på miljø. Kommunen kjører fossilt

Blir verdens største

Generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening jubler.

- Dette blir verdens største hurtigladestasjon for elbiler. Denne stasjonen vil inneholde 20 Tesla-ladestasjoner. Det er den største som er bygd hittil. Jeg vet at det planlegges én som er like stor, men det er i USA. I tillegg settes det opp fire hurtigladestasjoner som både har CHAdeMO og Combo. Det kommer også fire AC-uttak med 22 kW, noe som kan beskrives som semihurtig lading, sier Bu.

- Det er kjempeflott å ha mange ladere på samme sted. Det gir forbrukerne en trygghet på at de får ladet med en gang de kommer dit. De største utfordringene forbrukerne støter på er ofte at det er kø ved ladestasjonene eller at laderne ikke fungerer. Det vil de kunne unngå her, sier hun.

- Hva kan en slik hurtigladestasjon bety for næringslivet?

- Mye. I dette anlegget vil du garantert ha mange elbilister som kommer til å bruke fra ti minutter til en halvtime på å lade bilen sin. Da venter de der og legger gjerne igjen noen kroner på det næringslivet tilbyr, sier Bu.

- Vi bygger superladenettverket vårt for å muliggjøre langdistansereiser, og ladestasjonene blir plassert på viktige punkter mellom storbyer og reisemål i Norge. Dette gjør vi for at Tesla-eiere skal få muligheten til å lade fort og effektivt, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til EUB.

Han forteller at det nye superladenettverket vil gjøre det mulig å lade opp bilene for 270 kilometer kjøring på en halvtime.

- Til sammenligning vil man på ordinær hjemmeladning med 11 kW få cirka 1/10 av dette på samme tid. På 50 kW CHAdeMO-stasjoner får du cirka 136 kilometer, altså rett over halvparten, sier Sandvold Roland.

- Hva tenker dere om at det kommer åtte andre ladepumper?

- Det er vi glade for. Vi jubler hver gang en ny elbil ruller på vegene. Det akselererer overgangen til bærekraftig energi.

LES OGSÅ: Elbiler er i støtet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no