24. apr
STARTER SNART. Vegard Storbråten Øye er anstt som nyhetsredaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad.
 
Vegard Storbråten Øye er EUBs nye nyhetsredaktør
EIDSVOLL. 25-åringen tiltrer sin nye stilling i mai.

Publisert: 26.jan.2017 12:20
Oppdatert: 01.mar.2017 11:05

- Vegard er fremdeles ung, men han er faglig veldig sterk. Etter en grundig ansettelsesprosess er jeg overbevist om at det vil bli et løft for oss å få ham med på laget, sier ansvarlig redaktør/adm.dir. Roger Aarli-Grøndalen i EUB.

Den påtroppende nyhetsredaktøren er ikke ukjent med EUB. Han startet som frilanser i avisen som 16-åring, og har senere jobbet i blant annet Romerikes Blad, VG, D2 i Dagens Næringsliv og som redaktør i Norsk Glaukomforening. De siste årene har han drevet Frilans Media på heltid som frilansjournalist. Vegard har bachelorgrad i journalistikk og årsstudium i økonomi & ledelse fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Ansvarlig redaktør/adm.dir. Roger Aarli-Grøndalen informerte de ansatte i EUB om ansettelsen på et allmøte tidligere i dag.

- Dette har vært en spennende ansettelsesprosess, med mange gode søker. Vegard skilte seg imidlertid ut helt fra starten av. I tillegg kjenner han avisen godt, han vet hva som er våre sterke og svake sider, han kjenner området godt og han har et stort kontaktnett. Dette kommer til å bli veldig bra, sier Aarli-Grøndalen.

LES OGSÅ: EUB inngår samarbeid med Hamar Media

Ydmyk og spent

- Jeg er både stolt og ydmyk over å ha fått denne jobben. Ekstra gøy er det å få komme tilbake til min egen lokalavis, hvor jeg hadde min første redaksjonelle erfaring som 16-åring. Dette var en unik mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, og ser på dette som en svært meningsfull, utfordrende og spennende jobb, sier den påtroppende nyhetsredaktøren.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å styrke journalistikken i EUB sammen med deres erfarne og kompetente medarbeidere.

Han legger til:

- Vi skal dyrke vår posisjon som lokalavis - være til stede og tett på. Jeg mener det er viktigere enn noen gang å levere aktuelt, relevant og unikt innhold av høy kvalitet som berører og engasjerer nye og eksisterende lesere på alle plattformer, alle dager. Samtidig som det blir viktig å bygge opp et moderne, flermedialt mediehus som er rustet for framtiden.

Storbråten Øye er imidlertid klar over at det er en tøff og krevende jobb han går til.

- Jeg er forberedt på at vi står foran mange utfordringer og tøffe prioriteringer i et krevende mediemarked. Men jeg er veldig engasjert og motivert, og ser mange muligheter for avisen framover i en spennende region i sterk vekst.

Omorganiserer i ledelsen

I forbindelse med at nyhetsredaktøren kommer på plass, blir den redaksjonelle ledelsen omorganisert. Mens de redaksjonelle medarbeiderne tidligere rapporterte til en redaktør, som igjen rapporterte til ansvarlig redaktør, blir ledelsesoppgavene nå fordelt på flere personer.

- Vegard får som nyhetsredaktør ansvaret for den daglige produksjonen til journalistene til alle kanaler. Av mangel på et bedre ord får han ansvaret for det vi har valgt å kalle «input», sier Aarli-Grøndalen.

Ansvaret for «output», hvordan det redaksjonelle stoffet blir presentert både på papir og digitalt, får Knut Øsmundset, som rykker opp og blir produksjonsredaktør. Knut Øsmundset har de siste årene jobbet som desk- og designsjef.

- For egen del er målet å kunne frigjøre mer tid til å jobbe langsiktig og mer med strategi. Det er ikke til å komme ifra at mediebransjen får noen utfordringer i årene som kommer, sier Aarli-Grøndalen.

- Når det er sagt tror jeg vi skal stå godt rustet til å møte mange av disse utfordringene når den nye ledergruppa er på plass. Ikke minst med tanke på at vi har mange flinke folk om bord fra før, både i redaksjonen og resten av avishuset. 2017 ligger an til å bli et veldig spennende år for EUB.

LES OGSÅ: EUB med app for mobil og brett

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no