17. jul
Det er bare noen få dager igjen til Euronics stenger dørene til Råholt-butikken.
 
Vekst og fall hånd i hånd
LEDER. Å være lokalisert i et kraftig vekstområde er ikke alltid nok for å lykkes.

Publisert: 26.jun.2017 19:30
Oppdatert: 26.jun.2017 09:55

I forrige uke ble det klart at Euronics på Råholt avvikler. Opphørssalget har startet. Noen hundre meter unna har Råholt Bilutstyr AS – bedre kjent som BilXtra – kastet inn håndkleet. Butikken har allerede stengt dørene. På andre siden av Trondheimsvegen måtte Brasseri Råh ta en timeout for å stake ut kursen videre. Der velger eieren imidlertid å satse videre med små justeringer av dagens konsept.

Råholt har et voldsomt potensial, og det er ingen grunn til å frykte for stedets framtid som et handelssentrum. Men det er ikke enkelt å drive butikk i dag. Konkurransen er stor. Stor mellom kjedene, stor mellom de uavhengig butikkene og stor mellom de ulike sentraene. Og ikke minst: konkurransen fra netthandel blir stadig tøffere for mange «fysiske» butikker.

Etableringen av Amfi Eidsvoll var en kraftig oppgradering av forbrukernes valgmuligheter på Råholt. Og selv om vi ønsker kjøpesenteret alt godt, håper vi at aktørene på utsiden også vil henge med i veksten i sørbygda. Skal Råholt utvikle seg til noe mer enn «en trafikkert vei med et kjøpesenter i veikanten», må vi også få en utvikling på utsiden av Amfi. Det er mye som tyder på at dette vil komme.

Dessverre kommer det nok for sent for noen av dagens aktører.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no