17. aug
ETTERFORSKERS: Det er Ullensaker lensmannsdistrikt som etterforsker saken mot vekteren. Illustrasjonsfoto
 
Vekter tatt med narkotika i bilen - etterforskes av politiet
En vekter hadde narkotika i firmabilen da han ble stoppet av politiet.

Publisert: 08.mai.2018 06:00
Oppdatert: 08.mai.2018 06:22

I morgentimene 24. april stoppet politiet en bil fra et vaktselskap, på Blikkveien mellom Trandum og Lie. I den satt to menn fra Romerike, en vekter i selskapet og en kamerat. Selskapet har kunder over hele Romerike og i Oslo.

PÅVIRKET AV NARKOTIKA

– Hvis vi har mistanke om narkotika gir det oss grunnlag for ransaking, og da vi sjekket bilen fant vi det i den. I tillegg mistenker vi at begge mennene var påvirket av narkotika, sier politioverbetjent Kenneth Warming ved Ullensaker lensmannskontor.

Han ønsker ikke å si særlig mer siden saken etterforskes nå.

– Hva skjer videre?

– De ble ikke fengslet, men er anmeldt for bruk av narkotika. Sjåfør er i tillegg anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Vi venter på svar på blodprøvene som ble tatt av dem for å få fakta på bordet. Inntil da er det bare en mistanke, sier han.

POLITIET SER ALVORLIG PÅ SAKEN

– Hvorfor ble bilen stoppet?

– Det kan jeg ikke si.

– Er de to såkalte kjenninger?

– Nei, det kan jeg ikke kommentere.

– Hva slags narkotika var det?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, sier Warming.

– Hva synes politiet om at vektere er ruset på jobb og har narkotika i bilen?

– Det er en uheldig kombinasjon og vi ser alvorlig på saken.

HÅNDJERN

Et vitne EUB har snakket med sier at politiet fant både kokain og cannabis, og at det var flere vitner til at de to ble påsatt håndjern og at vekterbilen ble tauet vekk.

– Det er av samfunnsinteresse at et vaktselskap som er avhengig av befolkningens tillit opptrer edruelig i tjeneste, noe som ikke er tilfelle her, sier vedkommende, som vil være anonym.

PERSONLIG tragedie

– Dette er en tragisk personalsak som vi søker å håndtere på en best mulig måte for den ansatte og vår virksomhet. Det er trist å havne i en slik situasjon både for den ansatte og oss, sier selskapets daglige leder.

– Hvem var den andre mannen?

– Denne personen er ukjent for oss, han jobber ikke i vårt selskap. Dette skjedde etter arbeidstid der den ansatte var på vei hjem. Vi har fokus på den ansatte og har kartlagt så mye vi kan i denne saken, sier han.

Nulltoleranse for rusmidler

– Hva er deres retningslinjer når det gjelder rus?

– Vi har nulltoleranse for rusmidler i arbeidstiden og privat for alle illegale rusmidler generelt, noe som står i våre arbeidskontrakter. Vi innhenter også fortløpende uttømmende politiattester på alle ansatte. Den ansatte har gjort en utmerket jobb for oss i den korte tiden han har vært her. Vi har en kontrakt med alle vi ansetter og den har han brutt. Han har nå levert inn uniformen sin.

– Utfører der kontroll med vekterne deres?

– Ja. I tillegg til kontrakten og opplæringen som alle vektere må gjennom, følger vi dem tett opp også ute på steder der vi har oppdrag. Saken har gått hardt inn på oss alle, men dessverre kan slike ting skje, slutter han.

LES OGSÅ: 17-åring dømt for vold mot lærer

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no