18. jul
 
Velger ikke-godkjent

Publisert: 30.jun.2017 12:00
Oppdatert: 30.jun.2017 12:30

Statens vegvesen har undersøkt norske bileieres verkstedvaner, og det viser seg at 60 prosent ikke er i stand til å se hvilke som er godkjente eller ei.

– Funnene er ikke overraskende, men like fullt skremmende. På ulovlige verksteder vet du ingenting om hvilken kompetanse eller hvilket utstyr de har. Konsekvensene kan i verste fall bli at du kjører rundt i en trafikkfarlig bil, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

I spørreundersøkelsen svarer også nærmere én av fire at det er greit å reparere bilen svart i deres omgangskrets.

– Jeg tror ikke folk nødvendigvis vet helt hva det er de er med på å støtte når de gjør dette. De er med på å støtte kriminelle. Ikke-godkjent verksteddrift er gjerne knyttet til flere ulovlige forhold, som skatteunndragelser og utnyttelse av dem som jobber der. I tillegg går det selvfølgelig utover de godkjente verkstedene som driver seriøst, sier Molnes.

Han sier at dette trolig gjøres fordi det er billigere, men påpeker at man da ikke har noen klagemulighet – noe som kan bli langt fra billig. – Om jobben er utført dårlig, risikerer du å måtte betale dobbelt. (NTB)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no