24. jul
 
Verdens beste skyttere uten fast treningsbane: Pakket ned i går
Gardermoen flystasjons pistolklubb står uten skytebane, skriver lokalavisen 1. september 1993.

Publisert: 02.sep.2018 16:00
Oppdatert: 01.sep.2018 22:39

I over 20 år har de trent på Forsvarets bane på Gardermoen flystasjon, noe som har hevet klubbens nivå og prestasjoner til et nivå i europeisk toppsjikt. Petter Bratli regnes i dag som en av verdens fem beste skyttere og ble Europamester i sommer. I løpet av de nærmeste dagene blir dette området jevnet med jorda for å gi plass til ny hovedflyplass.

– Vi har hele tiden vært klar over at området som pistolskytebanen ligger på skal jevnes med jorda for å gi plass til hovedflyplassen. Vi ble imidlertid fortalt at banen ikke skulle fjernes før neste år på disse tider. Først for en uke siden fikk vi beskjeden om at vi i framtiden står uten treningsmuligheter, sier den andre GFS-skytteren helt i toppen, Gunnar Schjeldrup til lokalavisen 1. september 1993.

De gode treningsmulighetene på flystasjonen gjennom årenes løp har gjort klubben til en av de desidert beste i landet. Nylig fikk Norge sin første seier i Europamesterskapet i pistolskyting. Vinneren var Petter Bratli fra Gardermoen Flystasjons skyteklubb.

– Klubben har i dag vel 130 medlemmer. Hvis vi ikke finner egnede steder til å trene på, er jeg redd vi bare kan legge inn årene, sier Schjeldrup.

– Vi hadde håpet at Ullensaker kommune kanskje kunne være behjelpelig med å skaffe oss et sted å trene i framtida.

I går kveld holdt klubben dugnad for å rive ned skytebanen på flystasjonen. I håp om å skaffe et egnet sted å sette det opp igjen på, lagres utstyret nå på en låve.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no