22. okt
 
Veterantraktorer ble utfordret på høstpløying i Stensgård
STENSGÅRD: 25 traktorer av eldre modell deltok da Hurdal veterantraktorklubb arrangerte sin årlige pløyedag.

Publisert: 25.okt.2017 15:30
Oppdatert: 20.okt.2017 10:44

I år valgte de å møtes i Stensgård, hvor Gudmund Svendby stilte de nødvendig arealer til disposisjon. 25 traktorer var klargjort, ja både traktorer og ploger var av fin gammel årgang.

INTERNASJONALT

Det var deltakere fra Hurdal, Eidsvoll og Nannestad, men også to interesserte representanter fra en tysk veteranklubb var til stede. Det meste av dagen gikk med til pløying, og nærmere hundre tilskuere med stort og smått fulgte godt med. Det ble grillet pølser, ja til og med grillen var en omgjort traktor, muligens en 50 år gammel Volvo Terrier. Trond Ringen var en utmerket grillmester.

– Kaffen ble kokt på bål, og den var sterk, forteller Bosse Tangen.

32 ÅR

Veteranklubben ble startet i Hurdal for 32 år siden for å ta vare på gammelt utstyr fra landbruket. De som tok initiativ til å starte klubben i 1985 var Anders Lundby, Frank Hoel Knai, Kjetil Fagerlund, Viggo Jansen og Oddbjørn Ruud. I dag har klubben 90 medlemmer, og dagens leder er Terje Emilsen.

Klubben har sine møter første onsdag i måneden og stedet er på Erikstellet i Hurdal.

AKTIV KLUBB

Klubbens medlemmer deltar også i stevner på forskjellige steder, Bygdedagen i Hurdal, skogdager, brukt- og antikkmesser o.l.

– Klubben vil gjerne ha flere medlemmer, og alle er velkommen. I landbruket er det mye å ta vare på og ungdommen er spesielt velkommen, sier leder Terje Emilsen.

LES OGSÅ: Med lidenskap for pensjonerte traktorer. Gir dem ungdommen tilbake

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PRAT: Deltakerne hadde mye å snakke om, og trolig var traktorer, og helst gamle traktorer, hovedtemaet. Fra v: Øyvind Myhrer, Terje Emilsen og Olav Slåttsveen. Foto: Bosse Tangen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no