25. jun
MARKERER: Verdensdagen for psykisk helse har fått foredragsholder og motivator Simen Almås til EVS. Markeringen av dagen(e) er et samarbeid mellom Hurdal og Eidsvoll. F.v.: leder av Eidsvoll Frivilligsentral, Irene Engeskaug, festivaldikter Ane Melby, miljøterapeut i Hurdal, Carina Jensen, inspektør yrkesfag ved EVS, Trine Gravdal og rådgiver ved EVS, Marthe Fonås.
 
Videregående får det beste foredraget under psykdagene
Verdensdagen for psykisk helse er litt mer enn bare én dag i Eidsvoll og Hurdal. Det beste foredraget i de to ukene får elevene ved Eidsvoll videregående skole når Simen Almås kommer.

Publisert: 03.okt.2017 18:00
Oppdatert: 28.sep.2017 15:18

Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Eidsvoll og Hurdal har i et samarbeid utvidet dagen til å gå over to uker – 41 og 42. Her er det mye å hente for dem som er interesserte. Målet er å spre kunnskap og åpenhet om psykiske lidelser.

RAMMET TO GANGER

Simen Almås kommer til EVS torsdag 12. oktober for å holde foredrag. Simen er rammet to ganger av store, vonde hendelser som har satt preg på livet hans.

Da han var 13 år, ble han i august 2007, brannskadd i en eksplosjonsulykke. Han overlevde så vidt, men fikk brannskader over store deler av kroppen. I 2011 var han på sommerleir på Utøya, men kom seg fysisk uskadd ut av den grufulle hendelsen. Nå reiser han rundt og holder foredrag og er motivator.

– EVS samarbeider med Eidsvoll Frivilligsentral og Verdensdagen for Psykisk helse i Eidsvoll. Temaet for verdensdagen er ”Noe å glede seg over”. Det tanker vi passer fint for målgruppen vår som er VG1-elever. Vi har hvert år skoleprogrammet VIP- veiledning og informasjon om psykisk helse i skolen., og dette foredraget er en flott start til dette prosjektet. Det vi gi verdifull kunnskap og bidra med tanker og spørsmål man kan jobbe videre med inn i VIP denne høsten, sier Trine Gravdal, inspektør yrkesfag på EVS.

EGNE KUNSTNERE

Markeringen har sine egne kunstnere. Det er Tone Winnem og Ane Melby, begge eidsvollinger.

Tone har malt et vakkert bilde, mens Ane har skrevet diktet ”Naturens perler”. De to skal også avslutte festivalen med et foredrag.

STARTER 10. MED GÅ-FOR-ÅPENHET-TUR

Programmet starter mandag 9. oktober i Hurdal i aktivitetshuset på Torget med diktlesning og varme rundstykker. Dagen etter marker gågruppa dagen med kaffekos og diktlesning. Uka etter, mandag 16., er det internasjonal kvinnekveld på aktivitetshuset, hvor alle kvinner er velkomne.

I Eidsvoll åpner de tirsdag 10. med Gå-for-åpenhet-tur i regi av EIF vandrelag. Torsdag er det altså foredrag på EVS, samme dag er det åpen dag på Solsiden på Myrer og søndag er det arrangement i Eidsvoll kirke hvor det er meditativ kveldsmesse med band.

Torsdag 19. avsluttes markeringen med konsert av kulturskoleelever og foredrag ved festivalkunstner Tone Winnem og festivaldikter Ane Melby. Dette skjer i Kafé Henrik i Sundet.

LES OGSÅ: Fortsatt et tabu

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GODE: Gode leveregler for å skape god psykisk helse.
Fakta

10. oktober hvert år blir Verdensdagen for psykisk helse markert verden over. Det er WHO som står for markeringen.

Omtrent halvparten av den norske befolkningen vil oppleve å ha psykiske problemer en eller flere ganger i løpet av livet. Det store flertallet blir friske.

Dagen skal skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse.

(kilde: fn.no)

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no