17. jun
BEVARE OG BYGGE. - Vi vil bevare den opprinnelige skolebygningen og bygge boliger rundt i kommunal regi, forteller Torstein Owe (t.v.) og Torleif Hamre til SV-topp Bård Vegar Solhjell.
 
Vil at kommunen bygger ungdomsleiligheter og flyktningeboliger på tomta når Vilberg skole flyttes
EIDSVOLL. SV vil bevare den eldste skolebygningen, og mener å kunne dempe husleia ved å bygge ut resten av skoletomta i kommunal regi.

Publisert: 09.sep.2015 12:11
Oppdatert: 27.jan.2017 13:26

Kommunen har vedtatt å bygge ny skole på annen tomt. Dermed blir den store skoletomta på Vilberg ledig.

BYGGE I EGEN REGI

Mange politikere har tatt til orde for å selge den sentralt beliggende skoletomta til boligbygging når ny skole står ferdig. Det er ikke SV enig i.

BEVARE GAMLESKOLEN

- Kommunen må bygge leiligheter i egen regi på skoletomta, og den eldste skolebygningen må bevares, mener partiet.

- Skoletomta er stor, og det går fint an å bevare den gamle skolebygningen og bygge nytt rundt, påpeker partiveteran Torstein Owe og viser til løsningen på Doyén der den gamle husmorskolebygningen er beholdt.

DEMPE PRISPRESSET

- Vi må bygge mer i tettbygde strøk, og vi må bygge i høyden, legger Owe til.

- Leieprisene i Eidsvoll er høye, og vi trenger flere boliger i Sundet. Hvis kommunen bygger ut, kan husleia bli billigere enn om vi selger tomta til en kommersiell utbygger. På den måten kan vi dempe presset på leieprisene, mener han.

FLYKTNINGER OG UNGDOMMER

- Mange vil leie i stedet for å eie. Vi trenger flere kommunale boliger, flyktningeboliger og ungdomsboliger. Vi kan kombinere dette med noe kommersiell utbygging, og få prosjektet til å bære seg økonomisk, påpeker partiets toppkandidat ved kommunevalget, Torleif Hamre.

- VIKTIG MED ULIKE MILJØER

Utbyggingsforslag får støtte av SVs stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell.

- Det er viktig å kunne skape boliger for ulike miljøer, og det er viktig at kommunale boliger ligger sentralt, uttaler han.

UKJENT KOSTNAD

SV har ikke regnet på hvor mye det vil koste å bygge ut skoletomta på Vilberg, ei heller hvor mange leiligheter det kan bli plass til.

- Vi vil be rådmannen komme med et anslag på dette, opplyser Torstein Owe.

FLERE FLYKTNINGER

Flyktningeboliger er ett av SVs forslag på Vilberg, men partiet innser at dette ligger lenger framme i tid.

- Vilberg-utbyggingen er et langsiktig prosjekt. Vi trenger flyktningeboliger før den tid. Kommunen vil måtte si ja til å ta imot flere flyktninger, men har ikke gjort noe for det, uttaler Torleif Hamre.

SV peker på at det er viktig at både flyktningeboliger og ungdomsboliger ligger sentrumsnært, siden mange vil mangle private transportmuligheter.

- Vi vil ha kommunale boliger flere steder i bygda, men de må ligge nær offentlig transport, understreker Torleif Hamre.

LES OGSÅ: Ingen flyktninger hvis ikke staten betaler.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no