16. jul
PERLE: - Rambydalen skisenter er en perle som vi må sørge for å beholde til kommende generasjoner. Vi i Ullensaker Ap mener driften av senteret er kommunens ansvar, sier Beate Christensen.
 
Vil at kommunen sikrer skianlegget
Ullensaker Ap vil at kommunen skal ta det fremtidige ansvaret for Rambydalen skisenter.

Publisert: 07.mar.2018 11:30
Oppdatert: 07.mar.2018 12:23

– Vi støtter barn og unge som ønsker å ha skianlegg i nærheten der de bor. Det er fortsatt er stor skiglede i Rambydalen, men bakken går en usikker fremtid i møte, sier Beathe Christensen i Ullensaker Arbeiderparti.

Hun reagerer etter EUBs sak nylig om skisenterets elendige forfatning. Hun ønsker å sikre anlegget for framtiden.

AKTIVITETER

– Dette anlegget er en perle i Ullensaker. Både ungdommene og vi vil beholde skisenteret, og vi skjønner godt Ullensaker skiklubbs leder Jahn Bjørnar Haugens bønn til alle politiske partier om at vi lar Rambydalen bestå. Kommunen har flere frivillige løypekjørere både nedover og bortover, dette er et engasjement vi ikke skal legge lokk på, sier Christensen.

Hun er klar på at der det er solid engasjement skal politikerne tilrettelegge for videre aktivitet.

RAMBYDALEN: Vil ha helårsanlegg

– Nærmiljøet vårt lever og ungene vokser opp i en kommune med aktivitetsmuligheter både sommer og vinter. Nordbytjernet innbyr til bading sommerstid, Rambydalen innbyr til skikjøring vinterstid. Dette må vi sørge for at de også kan gjøre de neste 100 vintrene. Vi er enige med skiklubbens ønske om å samle alle skigrener her i ett felles anlegg, understreker hun.

ANSVAR

At Rambydalen er i dårlig forfatning mener Christensen kommunen må gjøre noe med.

– Skisenteret skal være et kommunalt tilbud til innbyggerne, så her må det fikses. Vi lytter til barna som i EUB sier at de ønsker å kjøre masse slalåm i årene som kommer, og det skal vi sørge for, sier Christensen.

TILSKUDD

– Hvordan skal kommunen gjennomføre dette i praksis?

– Ved å gi tilskudd til å opprettholde driften av snøkanoner, preppemaskin og varmestue. Vi ser dette i et folkehelseperspektiv, ikke bare for aktive løpere, og hit kan skole- og barnehagebarn komme for å drive skilek. Faren til Henrik Kristoffersen, en av verdens beste alpinister, sa rett ut under OL at sønnen var mye i Rambydalen fordi han trengte en skibakken å leke seg i. Da må vi sørge for å opprettholde den muligheten.

– Hva vil det koste kommunen?

KANONSESONG: Full fart i Rambydalen

– Det vet vi ikke, men vi snakker altså ikke om stupetårnet i Hamar, ler hun.

– Hva skjer videre nå?

– Jeg setter Rambydalen på agendaen og vi tar saken videre i det politiske systemet. Det bor 36.000 mennesker i Ullensaker, og de er heldige som har dette anlegget rett borti veien. Jeg vil tippe mange kommuner misunner oss en så sentrumsnær skibakke, og for oss er det mye av poenget. Man skal ikke måtte kjøre til Hurdal for å stå på ski.

POSITIV

Leder Jahn Bjørnar Haugen i Ullensaker Skiklubb er positiv til den politiske støtten Rambydalen nå får.

– Arbeiderpartiet er ikke alene, også Frp og KrF har signalisert noe av det samme. Det er fint at politikerne er positive til idretten og er med på å etablere et allsidig sentralt anlegg for barn, unge og folk flest. Da slipper man å bruke mye tid og administrasjon på å kjøre til aktiviteter i nærområdet, sier han. 

FELLES ANLEGG

– Hva er deres ønsker for Rambydalen?

– Å se stort på det for å samle idrettene våre på ett sted. Dette for å få mest ut av ressursene når i først må investere, for eksempel i felles snøproduksjon og felles drift. Da kan de som driver dugnad på fritiden få best mulige forhold og tilbudet vårt blir bredest mulig.

I VERDENSTOPPEN: Det startet i Rambydalen

– Når kan det skje noe i praksis?

– Først må vi ha en langsiktig leieavtale med grunneierne, nå operer vi med ettårskontrakter. Uten en 30-årskontrakt kan vi ikke investere i Rambydalen, der vi ønsker å tegne et moderne idrettsanlegg. Å samle mange grener, inkludert en rulleskibane og en sykkelløype gagner hele kommunen. Da får vi utøverne vekk fra veiene også, sier Haugen.

LITT UENIGHET

Ikke alle er enige i samlingstanken.

– Men det hele er et ressursspørsmål. Anleggene våre, som lysløypene, trenger oppussing og det koster mye penger. Vi ønsker derfor å se om vi kan effektivisere ved å samle. Vi har en god dialog med grunneierne, men vi investerer ikke hvis vi ikke vet om vi får være i Rambydalen, påpeker han.  

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no