17. jul
KAOS: Stadig økende biltrafikk og feilparkerte biler som her i Storgata, gjør at rådmannen vil gjøre Ullensaker kommune til parkeingsmyndighet.
 
Vil at kommunen får parkeringsmyndighet
Rådmannen vil at kommunen blir sjef over parkerte biler.

Publisert: 15.mai.2018 06:00
Oppdatert: 15.mai.2018 13:19

– Dette tror jeg det er tverrpolitisk enighet om. Jeg har i alle fall ikke hørt noe annet, sier varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker kommune.

Han forteller at enkelte gater, som Romsaas Allé brukes til langtidsparkering.

– Vi vet at noen parkerer der og tar buss til Gardermoen når de skal feriere. Offentlig parkering er ikke ment til slik bruk, sier han.

LOKALPOLITISK KAMP: Fikk satt ned prisene og åpnet bommene

Han snakker om rådmannens ønske om at kommunen får parkeringsmyndighet over egne gater. I kommunestyret 15. mai ber nemlig han politikerne si ja til å søke Vegdirektoratet om nettopp dette. Bakgrunnen er tilstandene på kommunale parkeringsplasser i tettbygde strøk.

– Stadig flere biler gjør det nødvendig at flere enn politiet og private parkeringsselskaper har parkeringsmyndighet, skriver rådmannen i sin innstilling.

FLERE MODELLER

Rådmannen ser for seg flere ulike alternativer for hvordan parkeringsmyndigheten kan utformes:

Eget kommunalt AS.

Eget kommunalt foretak.

Interkommunalt samarbeid.

Kjøp av tjenesten av private selskaper.

Parkeringsorganisasjonen som en del av virksomhet i kommunen.

Formannskapet vedtok i fjor å sette ned en arbeidsgruppe for å lage en plan for hvordan forvalte parkeringsmyndigheten. Rådmannens innstilling er gjort på bakgrunn av denne.

KLISS NYTT FORTAU: Brukes til parkering

Varaordfører Willy Kvilten sa da at det er nødvendig å gjøre noe.

– Vi har en del kommunale veger og parkeringsplasser. Det er særlig trafikkfarlige situasjoner vi vil til livs. Parkeringsbestemmelser vil gjelde for hele kommunen, og at det kan bli ulike restriksjoner avhengig av veien og hvor den er. Bilførerne må rette seg etter skilting på det enkelte stedet, sa Kvilten.

- Ullensaker opplever et stadig økende problem vedrørende feilparkeringer og henstilling av biler i og langs våre kommunale gater, veger og plasser. I tillegg til vanlige personbiler, gjelder dette også lastebiler, bobiler og campingvogner, heter det blant annet ii arbeidsgruppas rapport.

POLITIET ER POSITIVE

– For å kunne møte og regulere denne situasjonen i tilstrekkelig grad er det etter vår oppfatning nødvendig at flere enn politiet og private parkeringsselskaper har parkeringsmyndighet, skriver fungerende politisjef Bjørn Vandvik i Romerike i sin innstilling, noe som tyder på at politiet er positive til å få hjelp til å takle denne delen av sine oppgaver.

Hvis rådmannen får det som han vil, kan bøtene bli fra 300 til 900 kroner for feilparkering på kommunal grunn, avhengig av typen overtredelse.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no