19. jul
DYRKET. Dette jordet mener Nannestad Høyre må inngå i områdeplanen for Nannestad sentrum.
 
Vil båndlegge dyrket mark
NANNESTAD. I sin høringsuttalelse til områdeplanen for Nannestad sentrum ønsker Nannestad Høyre at jordet vest for Nannestad sentrum skal båndlegges.

Publisert: 19.apr.2017 09:33
Oppdatert: 19.apr.2017 11:24

– Om formålet med områdereguleringen er å skape et tiltalende og framtidsrettet Nannestad sentrum mener vi man må vurdere å båndlegge større arealer enn hva forslaget som nå er ute til høring tilsier, og mener Nannestad kommune allerede i denne fasen må åpne for båndlegging av arealer som ligger på vestsiden av sentrum før ravinene, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

MER OGSÅ MOT ØST

I tillegg ber partiet kommunen om å se på muligheten for at arealene rundt Nannestad videregående skole skal utnyttes og ses på som en del av sentrumsplanen på østsida.

– Ettersom det foreligger et politisk flertall for å utrede mulighet for en ny svømmehall mener vi at alternative arealer må være en del av den aktuelle områdereguleringen, sier Bendz.

Partiet mener også man må planlegge bebyggelse med flere etasjer enn hva planforslaget signaliserer, det vil si maks fire etasjer.

– Vi ser for oss at seks etasjer er mer aktuelt, slik som også entreprenører signaliserer. Det estetiske med utsikt og historie kan ikke hindre en sunn sentrumsplan for framtidens borgere i Nannestad, sier Bendz.

LANGSIKTIG PERSPEKTIV

Partiet mener man må ha en områderegulering med langsiktig perspektiv for både innbyggere og næringsliv.

– Vi mener også man må legge til rette for en kjøpesenterløsning, for eksempel på tre etasjer, for at det skal være interessant for butikknæring å etablere seg i sentrum. Vi må ha et tilbud som både er attraktivt og framkommelig for innbyggerne og samtidig være levedyktig, sier Bendz.

Han påpeker at de ikke mener man skal ta opp konkurransen med Jessheim Storsenter.

– Imidlertid bør vi kunne få til noe i likhet med kjøpesentrene på Kløfta og Råholt, slik at Nannestad sentrum kan bli et alternativ for innbyggerne i bygda, sier Bendz.

ØNSKER ATTRAKTIVT SENTRUM

Bendz viser til at partiet er opptatt av at Nannestad sentrum skal bli et attraktivt sentrum, ikke bare for dem som bor der, planlegger å bo der eller som ønsker å satse på næring.

– Ikke minst ønsker vi at sentrum også skal være attraktivt for dem som bor utenfor sentrum, som i dag reiser til nabokommuner for å handle, sier Bendz.

I sitt innspill til sentrumsplanen mener også partiet at det ikke tas tilstrekkelig hensyn til kollektivtilbud.

– Målsettingen er å tilrettelegge for et bedre og mer attraktivt kollektivtilbud. Framlagt plan tar ikke tilstrekkelig hensyn til utvidelsesmuligheter for framtidens busstilbud, sier Bendz.

LES OGSÅ: - Det er spesielt å være ordfører i Nannestad akkurat nå. Det er en voldsom vekst

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VIL UTVIDE. Christian Bendz (H) ønsker at områdeplanen for Nannestad sentrum skal omfatte et større område enn det planforlaget legger opp til.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no