25. jun
UTEN EIENDOMSSKATT. - Budsjettforslaget vårt viser at vi kan opprettholde alle skolene ute å innføre eiendomsskatt, påpeker Sp-trioen Terje Teslo (t.v.), John-Erik Vika og Anders Klaseie.
 
Vil bevare Finstad skole - dropper Trolldalen
EIDSVOLL. Senterpartiet sier også nei til eiendomsskatt.

Publisert: 25.nov.2014 08:20
Oppdatert: 27.jan.2017 12:34

Senterpartiet vil bevare både Finstad skole, ungdomstrinnet i Feiring og Eidsvoll Verk skole, men går vekk fra ønsket om ny barneskole i Trolldalen på Styri. Denne gangen sier partiet nei til eiendomsskatt.

- Det er økonomien som er avgjørende for å droppe Trolldalen, forklarer varaordfører Terje Teslo.

- MÅ DEMPE LÅNEOPPTAKET

- Vi kan ikke låne så mye penger. Økte kapitalkostnader blir for belastende i årene framover. Ved å modernisere Vilberg skole for 100 millioner kroner i stedet for å bygge ny skole i Trolldalen, sparer kommunen 140 millioner kroner, påpeker Teslo.

Da har man tatt med besparingene ved å slippe å bygge gangveg til ny skole.

- Dessuten behøver vi ikke bygge ut Bønsmoen skole for 49 millioner kroner dersom vi beholder Finstad og Eidsvoll Verk skoler, påpeker varaordføreren.

KUTTER INVESTERINGER

Et annet innsparingsmoment er den planlagte nye barnehagen ved Ås skole.

- Sjøl om vi helst ville ha hatt kommunal drift, ser vi på innsparingsmuligheter, og private står jo i kø for å drifte barnehager, påpeker Vika.

FRISKLIVSSENTRALEN

Senterpartiet går også inn for å beholde frisklivssentralen og vil unngå den foreslåtte nedbemanningen i de kommunale fritidsklubbene.

- Vi trenger et tilbud til unge som ikke hører hjemme i organiserte lag, sier partiets ordførerkandidat John-Erik Vika.

Rådmannen har foreslått å ansette jurist. Sp nøyer seg med å ville kjøpe juridiske tjenester og dermed spare 500.000 kroner på årsbasis.

I løpet av budsjettperioden 2015-2018, legger Sp opp til å spare inn 260 millioner kroner i forhold til planlagte investeringer.

For 2015 vil partiet redusere rådmannens forventede overskudd fra 7,9 til 5,7 millioner kroner. Driftsutgiftene økter med 3,1 millioner kroner i forhold til rådmannens forslag, mens partiet bare har klart å spare én millioner kroner i utgifter.

IKKE EIENDOMSSKATT

Partiet stemte i fjor for innføring eiendomsskatt, men i år står ikke det på programmet.

- Målet med vårt budsjettforslag er å vise at det går an å opprettholde både skolene og frisklivssentralen uten å måtte innføre eiendomsskatt, sier Anders Klaseie.

Varaordfører Terje Teslo vil likevel ikke love at noen varig fredning, for langtidsbudsjettet viser dårlige tider for 2017 og 2018, både i rådmannens utkast og i Senterpartiets versjon, sjøl om det siste har noe bedre resultat enn rådmannens.

- Vi tar de nødvendige innstrammingene først, men vi får sikkert eiendomsskatt om noen år, konkluderer Terje Teslo.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no