18. jul
VIL GI BEDRE SELVFØLELSE: Linn Dalsaune og Ane Melby ønsker å bidra til at ungdommer får bedre selvfølelse og selvtillit.
 
Vil bidra til bedre selvfølelse hos ungdom - inviterer til gratis kurs
Linn Dalsaune og Ane Melby ønsker å gi ungdommer verktøy som kan brukes for å få bedre selvfølelse og selvtillit. Den første helga i september arrangerer de gratis kurs for alle mellom 13 og 18 år.

Publisert: 07.aug.2018 12:00
Oppdatert: 07.aug.2018 12:09

Kurset avholdes i kurslokalene til Frisklivs- og mestringssenteret ved Gladbakk, og for at det skal være åpent for alle har damene fått økonomisk støtte fra Eidsvoll kommune, Lions Eidsvoll Sør og Eidsvoll Rotaryklubb.

– Alle har muligheten til å bli med. Både gutter og jenter. Dette er ikke et kurs der ungdommene må dele sine innerste og dypeste tanker, forklarer Melby.

LAVTERSKELTILBUD

Både Dalsaune og Melby er sertifiserte NLP coacher, og tanken bak kurset er at det skal være et lavterskeltilbud der ungdommer får effektfulle verktøy som kan hjelpe dem med å takle livets utfordringer på en bedre måte.

– Jeg har selv slitt med angstutfordringer, og skulle ønske at det fantes bedre tilbud da jeg var ung, forklarer Dalsaune.

Kursholderne påpeker at mange unge møter utfordringer med tanke på manglende selvtillit og selvfølelse.

– Mange har en følelse av at de ikke er bra nok, og etter hvert kan det bli en slags sannhet som bryter dem ned, påpeker Dalsaune.

ØNSKER MER ÅPENHET

Damene ønsker å bidra til at ungdommer og voksne skal tørre å snakke åpent om det som er vanskelig, og at det skal være lettere å være seg selv uten at man er redd for å dumme seg ut.

– Helsesista har vært en stor inspirasjon for oss, sier Dalsaune.

Like før og i løpet av sommerferien har de brukt sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram for å gi smakebiter av, og informere om kurset.

– Vi har også forsøkt å utfordre oss selv på det å gå bort til ungdommer for å høre hva de ønsker at et kurs som dette skal inneholde, forteller Melby.

KAN TRENES OPP

– Hjernen er som en muskel. Man kan trene den opp for å endre negative tankemønstre og vaner, påpeker Dalsaune.

I løpet av kurset vil deltakerne lære mer om hvordan de kan bruke verktøyene som presenteres i hverdagen.

– Håpet er at dette bidrar til at de blir tryggere på seg selv, og at vi får ungdommer som er gladere og modigere, sier Melby.

INGEN PLASSBEGRENSNING

Det har allerede kommet inn noen påmeldinger, men ifølge kursholderne er det ingen øvre grense for hvor mange som kan delta.

– Det viktigste er at de som melder seg på kurset er nysgjerrige, motiverte og har lyst til å prøve verktøyene, påpeker Melby.

 
ULIKE TEMAER: I løpet av sommeren har kursholderne brukt Snapchat for å snakke om ulike temaer. ?Foto: Skjermdump fra Snapchat
SMAKEBITER: Med hjelp av sosiale medier viser Dalsaune og Melby litt av det de skal snakke om på kurset. Foto: Skjermdump fra Snapchat.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no