21. jul
KAn BLI ORDFØRER: Hege Svendsen er Eidsvoll Aps ordførerkandidat. Den første kvinnen i partiets historie i Eidsvoll. Arkivfoto: Privat
 
Vil bli bygdas første kvinnelige ordfører
Hege Svendsen er tidenes første kvinnelige ordførerkandidat i Eidsvoll Ap. – Det gjør meg stolt, men også flau, sier Svendsen.

Publisert: 29.mai.2018 14:30
Oppdatert: 29.mai.2018 13:48

Under nominasjonsmøtet til Eidsvoll Arbeiderparti ble Hege Svendsen valgt til partiets ordførerkandidat for kommunevalget 2019.

–Akkurat nå føles det ganske uvirkelig. Jeg er både stolt, glad, spent og synes det er litt skummelt, sier Hege Svendsen.

Første kvinne

Hun hadde ikke forventet å bli partiets ordførerkandidat, blant mange sterke kandidater.

– Det er en stor og krevende oppgave, med mye ansvar. Men jeg har fått mye støtte fra både partiet, venner og familie. Det hjelper veldig på nervene.

Hun er tidenes første kvinne som står øverst på lista til Eidsvoll Arbeiderparti.

– Det var på tide. Det gjør meg stolt, men samtidig litt flau over at vi måtte skrive 2018 før det ble en kvinne, sier Svendsen.

Nå er målet å også bli den første kvinnen som kaprer ordførerklubba i grunnlovsbygda.

– Det henger alt for mange menn rundt oss på veggene i rådhuset. Nå er det på tide med en kvinne, sier hun.

Rask karriere

Hege Svendsens politiske karriere startet med en sinna-epost til ordføreren om Eidsvoll Verk skole som FAU-leder. Det resulterte i en kaffekopp med Einar Madsen, som overtalte henne til å bruke frustrasjonen som engasjement i politikken. Og slik ble det. I 2015 ble hun aktivt med - og er i dag både leder av Eidsvoll Ap og representant i kommunestyret.

– Det har gått fort, men har vært veldig gøy.

LES OGSÅ: På veg mot toppformen: Fra alvorlig sykdom til halvmaraton i Bergen

Hektisk valgkamp

Ved siden av å være lokal partileder, kommunestyrerepresentant og nå ordførerkandidat har Svendsen mange andre jern i ilden. Hun driver sitt eget selskap innenfor emballasje og jobber i Eidsvoll kommune som kvalitets koordinator. Hun driver også den frivillige organisasjon som heter Bli med! i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Dugnad skal få sentrum til å blomstre - bokstavelig talt

– Med en intens valgkamp er det ingen tvil om at det blir veldig travelt. Men jeg må bare prioritere, og ta ut litt ferie fra jobben i selve valgkampen. Jeg gleder meg og er klar, sier Svendsen til EUB.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no