20. jun
 
Vil bygge 125 boliger på campingplassen
MOGREINA. Det kan bli 125 nye boliger på nedlagte Hersjøen campingplass.

Publisert: 15.mar.2017 12:08
Oppdatert: 15.mar.2017 12:27

Tirsdag ettermiddag var Øystein Von Krogh fra eiendomsselskapet Daimyo i plan- og samferdselskomiteen for å lufte muligheten for nye boliger på nedlagte Hersjøen campingplass. De har kjøpt eiendommen med tanke på utvikling, og presenterte for politikerne 125 boliger på mellom 60 og 237 kvadratmeter.

– Vi har allerede engasjert et arkitektfirma og laget et mulighetsstudie av det vi kaller Herlige Hersjøen. Den går ut på å bygge eneboliger og rekkehus i tre. Samtidig skal vi foreta minst mulige inngrep i naturen, og bruke det veisystemet som allerede ligger der i dag, sier han.

DEN STYGGE ANDUNGEN

Von Krogh synes det er ille at ingen vil ruste opp den store eiendommen så den ikke forfaller enda mer enn den allerede har gjort.

– Etter at tidligere eiere ikke fikk til noe, har Hersjøen camping blitt den stygge andungen ingen vil ta tak i. Tomta er kjempefin, med kupert idyll og flott utsikt overvannet. At den er kupert i tillegg er bare bra, da kan vi lage et offentlig fellesområde gjennom dumpa med for eksempel en tuftepark, skibakke, kolonihage og et bryggeanlegg. Så bruker vi noen av de eksisterende husene oppe ved Trondheimsvegen til kolonialbutikk eller lignende. Vi vil bevare noe av det eksisterende, påpeker han.

Tirsdagens møte var kun et rent informasjonsmøte, og ingenting er bestemt eller søkt om ennå.

– Hvordan var responsen fra politikerne?

– Jeg synes den var positiv. Tilbakemeldingene var hyggelige og de ga uttrykk for at dette kunne bli fint. Noen mener en campingplass passer best der, men det er helt uaktuelt.

– Hva gjør dere nå?

– Vi har støyutfordringer der. Og vi må investere noen millioner i infrastruktur som vann og kloakk, og selvsagt legge høyspentledningen i bakken. Alle disse utfordringene skal vi snakke med kommuneadministrasjonen om, påpeker han.

PLANRULLERING

Daimyo eiendom er overbevist om at boligene på Hersjøen ikke vil konkurrere med boliger andre steder i kommunen.

– Derimot tror vi disse kan bli veldig fine familieboliger med flott beliggenhet.

– Hva med flystøyen?

– Den er der, uten tvil, men ikke alle klager på støy. Vi kommer uansett til å gå videre med planene med tanke på at kommuneplanen skal rulleres. Jeg både tror og håper at vi skal få til dette, sier Von Krogh.

Oslo-baserte Daimyo Eiendom eies av investeringsselskapet Daimyo, der Espen Aubert er 65 prosent av aksjene. Daimyo eier flere virksomheter og eiendommer – med en samlet verdi på over én milliard kroner.

Positiv til boliger

Campingplassen på 87 mål har ligget brakk siden den ble nedlagt og solgt for flere år siden. Den er i flystøysonen, og blant annet derfor fikk Ragde Eiendom nei til å bygge 50–80 boliger. De leide da ut til The Property Group, som i fjor ville bosette flyktninger i brakker der. Også dette ble nedstemt. Hersjøen camping er uønsket til boligformål, fordi den ikke ligger i kommunens boligprogram.

– Kommunen dekker behovet for utbyggingsområder på eksisterende tettsteder. Hovedtyngden av utbyggingen legges til Jessheim og Kløfta, Nordkisa, Borgen og Algarheim. Som følge av flystøy er det ikke ønskelig med nye boligområder i Mogreina og på Sand, sa enhetsleder Inger Kronen Tveranger i fjor.

Ordfører Tom Staahle synes tirsdagens plan er spennende og er positiv til prosjektet.

– Jeg anbefaler dem om å bestille et oppstartsmøte med kommunen så vi kan ta tak i utfordringene som er der. Men jeg er positiv til at noen vil gjøre noe på denne tomta, og planene deres er i tråd med mine tanker om hva den kan utnyttes til, påpeker han

 
STOR. Den nedlagte campingplassen er 87 mål stor og er en praktfull eiendom. Og kan i følge eierne romme 125 boliger og et offentlig grøntområde.
POSITIV. Ordfører Tom Staahle gikk allerede i fjor sommer ut i EUB og snakket varmt om boliger på den nedlagte campingplassen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no