21. okt
69 boliger. Slik vil Norgeshus utvikle den gamle fabrikktomta, med 69 boliger. Rådmannen sier at de må holde seg til 30 som det står i Ullensaker kommunes boligprogram.
 
Vil bygge 69 boliger, kommunen vil ha bare 30
MOGREINA. Norgeshus vil bygge 69 boliger der Dønnums fabrikker sto. Rådmannen sier maks 30.

Publisert: 27.feb.2017 14:55
Oppdatert: 01.mar.2017 11:10

Tomta etter Dønnums fabrikker er regulert til et boligfelt med 30 boliger. Norgeshus vil bygge 69, men det sier kommuneadministrasjonen nei til.

- Det er riktig å holde på kvoten på 30 boliger totalt. Begrunnelsen er at Mogreina er tiltenkt en vedlikeholdsvekst, støysituasjonen, samt at tettstedet har noe begrenset med skolekapasitet, heter det i rådmannen Erlend Eggums innstilling til dagens formannskapsmøte.

SKEPTISK

Daglig leder Frode Thorsen i Norgeshus 3 Bygg Mester liker dårlig rådmannens innstilling, og snakker varmt for 69 boliger.

- Å rense gammel forurensing fra fabrikken kostet ca. ti millioner kroner, den jobber er nå godkjent. Det er også behov for flere mindre og rimelige boliger i Ullensaker, for førstegangskjøpere har ingen mulighet til å kjøpe bolig på Jessheim, sier han.

En skeptisk Thorsen reagerer også på at rådmannen forlanger ny støyutredning som skal omhandle trafikkstøy, flystøy, skytebanestøy og sumstøy for feltet.

- Skytebanestøy fra Sessvollmoen som i realiteten er litt knatring har aldri vært omtalt før, heller ikke i prosjektet vårt i Steinerudvegen ved Mogreina skole. Alle som flytter dit vet om flystøyen, og den blir ikke mindre med 39 flere boliger. Vi har ikke fått én støyklage fra dem som kjøpte boliger i Steinerudvegen ved skolen, sier han.

Han mener også at Mogreina er ypperlig til boligutbygging. Det er 600-700 meter til Mogreina skole og barnehage med planfri undergang fra gang- og sykkelveien.

- Her er det kort vei til E6 og Dal stasjon. Det er gang- og sykkelvei fra Dal til Kløfta, og brukbar bussforbindelse. En matebuss til Gardermoen i rushtiden hadde gjort det optimalt. Og barnehagen har plass til flere barn. Faktisk har vi flere interesserte kjøpere allerede, sier han.

LES OGSÅ: Fabrikken måtte rives

FORSINKELSER

Først ut i byggearbeidene er vann, avløp, vei og annen infrastruktur. Så er tanken at bygningsarbeiderne fra Steinerudvegen skal flyttes til Dønnum.

- Men hvis denne innstillingen blir vedtatt blir vi veldig forsinket. Om ett år er vi ferdige ved skolen, og da må arbeiderne videre, sier han.

- Hva gjør dere nå?

- Vi håper naturligvis det politiske flertallet går for vårt ønske om 69 boliger. Det har vært planlagt boliger her i mange år, og nå er vi klare til å sette i gang, sier Frode Thorsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no