19. jul
 
Vil bygge blokker og rekkehus ved stasjonen
Nå starter reguleringen av Holslia ved Eidsvoll stasjon.

Publisert: 10.jun.2018 06:00
Oppdatert: 10.jun.2018 08:22

Om få år kan det stå ferdig 90–120 boliger i Holslia, rett vest for Eidsvoll stasjon. Tomta ble kjøpt av Sagmoen Prosjekt AS i 2015 for 7,1 millioner kroner, og der planlegger selskapet Areal & Bolig lavblokker på nedre del og rekkehus med takterrasse lenger opp i lia.

– Vi bygger på en landlig, men kollektivt sett meget sentral tomt. Der appellerer vi til en bred målgruppe, samtidig ønsker vi å ivareta lokale forhold og interesser, Sundet trenger nyetablerere og barnefamilier, men utbyggingen må skje i sameksistens mellom lokalmiljø og utbygger, sier prosjektleder Shane Matheson i Sagmoen Prosjekt.

VÅREN 2019

– Hva skjer framover nå?

– Vi leverer reguleringsplanen i sommer. Blir den godkjent i år forventer vi salgsstart våren 2019. Alle boligene, også de under 90 kvadratmeter, er tilpasset Husbankens krav og vi planlegger å søke om lånetilsagn derfra. For kundene betyr det at de kan søke om grunnlån fra Husbanken til gunstig rente og vilkår, sier han.

GRUNNUNDERSØKELSE: Skal gjøres avbøtende tiltak for å trygge tomta

– Hva skal de koste?

– Det er for tidlig å si, men vi skal operere med konkurransedyktige priser. Unge kan finne sitt første hjem her, barnefamiliene kan etablere seg i rekkehus, og seniorer som selger eneboligene sine kan reetablere seg i sentrale strøk, sier han.

450 MILLIONER KRONER

De 120 boligene blir trolig bygd i to, tre byggetrinn.

– Det nøyaktige svaret ligger i utgangspunktet hos kundene og interessen deres. Vi har heller ikke bestemt hvor på tomta vi begynner å bygge, der må vi ta hensyn til tomtens beskaffenhet, infrastruktur og markedet, sier han.

– Hvor mye skal dere investere?

– Før vi har spikret alle entrepriser kan jeg ikke anta noe, men salgsverdien vil trolig utgjøre rundt 450 millioner kroner.

– Når er første innflytting og når står alt ferdig?

– Vi håper innflyttingen kan starte i første kvartal 2020. Utover det vil salgstakten være avgjørende for videre framdrift, men la oss si at siste epletre plantes i 2023.

Sagmoen Prosjekt kontrolleres av Shane Christian Matheson og Eirik Nordeide gjennom selskapet Areal & Bolig Utvikling. Siden EUB skrev om prosjektet for et par år siden, har de gått inn i et 50/50 samarbeid med Bakke AS. Bakkegruppen er en stor nasjonal aktør med en årlig omsetning på over én milliard kroner. De skal bygge om lag 5000 hus og leiligheter de neste ti årene.

– Vi skal drive prosjektet sammen, men det er riktig og viktig at en større aktør tar lederrollen, påpeker Matheson.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no