25. jan
BY. - Vi skal bygge en by, ikke en landsby. Jessheim kommer til å bli helt transformert med årene, påpeker Gunnar Bakken i Jessheim Byutvikling.
 
Vil bygge boliger i opp til 16 etasjer
JESSHEIM. - Vi skal bygge en by, ikke en landsby.

Publisert: 07.mai.2015 15:56
Oppdatert: 27.jan.2017 13:09

Nå fortsetter Jessheim Byutvikling ved daglig leder Gunnar Bakken byggingen av Sagabyen, antakelig inkludert ei boligblokk på 16 etasjer.

Allerede i 2012 presenterte EUB tankene Jessheim byutvikling og Rom Eiendom hadde om utviklingen av Dampsagtomta i Jessheim sentrum. Den gangen viste utbyggerne skissene for Ullensakers politikere, nylig kom de med et revidert forslag til planer som ble positivt mottatt i plankomiteen.

LES OGSÅ: Sto 25 timer i kø for å sikre seg drømmeleiligheten

BY, IKKE LANDSBY

Fortsettelsen av Saga Senter har fått navnet Sagabyen, og deles opp i flere byggetrinn. Det siste av disse blir ferdig om åtte år eller så, og inkluderer ei blokk på 16 etasjer, én etasje lavere enn ideen fra tre år tilbake.

- Dere står fortsatt på mange etasjer?

- Ja, vi skal bygge en by, ikke en landsby, sier daglig leder Gunnar Bakken i Jessheim Byutvikling.

Resten av boligblokkene skal bygges i fem, seks og åtte etasjer.

- Blokkene skal for det meste bygges oppå parkeringsgarasjen, og de innerst blir på opptil åtte etasjer. Så faller høyden ned til fem langs jernbanen. Dette gjør vi for å få en variasjon i bebyggelsen, ­påpeker han.

- Kommer høyblokka til å bli bygd?

- Signalene fra politikerne da vi viste dem modellen var i alle fall svært positive, sier Bakken, som hvis tillatelsen ikke blir gitt bare dropper de øverste åtte etasjene.

- Vi mener at et flatt område som Jessheim trenger en oppmerksomhet, nettopp i form av et høyhus, påker han.

1000 LEILIGHETER

Sagabyen omfatter utbyggingen fra Algarheimsvegen og nordover langs jernbanen. I dag teller Saga Senter 118 leiligheter. Neste byggetrinn skal inneholde 60 leiligheter i Saga Atrium som skal ligge som et triangel ved siden av Europris. Disse er allerede lagt ut for salg. Deretter skal utbyggerne sette opp 600 leiligheter i Saga Terrasse, inkludert høyblokka, og en gang i framtiden 150 leiligheter på nordsiden av Tverrvegen. Høyblokka som er sist ut i Saga Terrasse, kan stå ferdig i 2023.

- Vi må jo få solgt alt dette, i tillegg er det vanskelig å bygge noe særlig mer enn 70 leiligheter i året. Men vi bygger så raskt som mulig, påpeker Bakken.

Fordi grunnvannet på Jessheim er så nært overflaten, blir garasjeanlegget i Sagabyen bygd oppå bakken. Det blir fire meter høyt og bygges først.

- Nå begynner dere å bygge Saga Terrasse?

- Vi regner med at saken er ferdig behandlet etter ferien, og da blir byggestart i 2017, sier Gunnar Bakken.

LES OGSÅ: - Bygg for familier, ikke bare pensjonister

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no