16. jun
VANNKILDE: Nannestad kommune går inn for at Bjertnessjøen fortsatt skal være vannkilden for Nannestads innbyggere.
 
Bjertnessjøen blir framtidig vannkilde for Nannestad
Etter at det ikke ble enighet mellom Ullensaker og Nannestad kommuner om levering av vann velger Nannestad nå å fortsette med Bjertnessjøen som drikkevannskilde.

Publisert: 02.feb.2018 06:00
Oppdatert: 30.jan.2018 12:30

I rådmannens forslag til vedtak i Formannskapets møte 7. februar foreslås det å bruke Bjertnessjøen som framtidig drikkevannskilde, samt overta vannbehandlingsanlegget på Sjonken med tilhørende anlegg med det formål å forsyne innbyggerne i Nannestad med vann fra Bjertnessjøen. Samtidig skal planlegging og prosjektering av reservevannforsyning på Nordmoen startes.

Kommunestyret velger tre personer som kommunens representanter til avviklingsstyret.

Avviklingsstyret må i tillegg til ordinære avviklingsoppgaver blant annet sørge for å overføre konsesjon om uttak av vann fra Rotuvassdraget med eksisterende regulering av Bjertnessjøen gitt i tillatelsen ved kongelig resolusjon i 1958 fra Ullensaker kommune til Nannestad kommune.

Styret skal også foreta en vurdering og gi anbefaling i hvilken grad Ullensaker og Nannestad

kommune skal fordele kostnadene for en framtidig nedleggelse av de bygg og tekniske anlegg som er på og i tilknytning til vannbehandlingsanlegget ved Sjonken, og om midlene skal avsettes på et bundet fond, eller hvilken kompensasjon Nannestad kommune skal få for å overta dette ansvaret.

Videre skal avviklingsstyret sørge for å overføre grunneieravtale (r) med bakgrunn i konsesjon gitt i 1958 til Nannestad kommune på de samme vilkår som før.

Eventuelle nye avtaler må signeres av ordfører i Nannestad kommune

Det skal også foretas en vurdering og gis anbefaling om Ullensaker og Nannestad kommune skal avsette penger til et bundet fond for framtidig vedlikehold/tilsyn av dammene, eller hvilken kompensasjon Nannestad skal få for å overta ansvaret for dette.

Formannskapets innstilling skal behandles av kommunestyret 13. februar.

LES OGSÅ: Krever IKS-samarbeid for vann- og avløp

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no