25. jun
JORDMØDRE. Tone Trøen fra Eidsvoll og stortingsrepresentant for Høyre, vil ha jordmødrene mer aktivt inn i kvinnehelsetjenesten.
 
Vil gi jordmødre mer ansvar
ØVRE ROMERIKE. Tone Trøen vil at jordmødre skal få mulighet til å ta livsviktige celleprøver fra livmorhalsen. Hun mener at dette kan redde liv.

Publisert: 13.mar.2017 12:08
Oppdatert: 14.mar.2017 16:33

Trøen, som er stortingsrepresentant for H, fremmet dette som et forslag under partiets landsmøte nylig. Der fikk hun fullt gjennomslag.

MANGE UNNLATER Å TA PRØVER

Til tross for at livmorhalskreft er den vanligste kreftformen for aldersgruppen under 35 år, er det mange kvinner som unnlater å ta celleprøver. Det er anbefalt at dette blir gjort med jevne mellomrom.

I dag er det fastleger og gynekologer som tar prøvene, og Trøen mener at om jordmødre kan ta et større ansvar for dette og andre helsetjenester til kvinner i alle aldre, så vil det være godt forebyggende helsearbeid.

– Jeg er glad for at dette nå går inn i stortingsprogrammet. Det er en viktig seier for kvinnehelsen, men også for jordmødrene selv som ofte har små stillinger. Samfunnet bruker ikke deres verdifulle kompetanse på kvinnehelse fullt ut, sier Trøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no