25. jan
HVERDAG. Rita Thorstensen tilbyr gjennom sitt nystartede firma God hverdag AS mange forskjellige tjenester, for eksempel klesvask og skifting av sengetøy.
 
Starter privat hjemmetjeneste. Vil gjøre hverdagen bedre for andre
ÅSGREINA. Rita Thorstensen har startet privat hjemmetjeneste. Nylig startet hun firmaet God hverdag AS.

Publisert: 03.apr.2017 06:00
Oppdatert: 03.apr.2017 06:35

Thorstensen er utdannet hjelpepleier, og har jobbet både på sykehus og sykehjem.

– Jeg har også jobbet i den offentlige hjemmetjenesten og kjenner derfor til at det er tjenester det offentlige ikke kan ta seg av. Jeg kan være mer fleksibel. Mange trenger hjelp til mye som det offentlige ikke kan tilby, sier hun.

VIL HJELPE ANDRE

De siste ti årene før hun startet for seg selv var hun produktveileder hos Mediq Norge AS, leverandør av medisinsk forbruksmateriell og sykepleieartikler til offentlige og private institusjoner og bedrifter.

– Så bestemte jeg meg for å starte med hjemmetjenester. Jeg har lyst til å gjøre noe for andre, og nå hadde jeg muligheten, sier tobarnsmoren fra Åsgreina.

Hun har samboer og barn på to og seks år.

For et par måneder siden startet hun firmaet.

GAMMEL OG UNG

– Jeg har markedsført tjenestene på flere måter, med både brosjyre, som jeg selv har kjørt ut og lagt i postkassene, på Facebook og har også egen nettside. Jeg håper også at «jungeltelegrafen» vil fungere, sier Thorstensen.

Hun påpeker at man absolutt ikke behøver å være gammel for å ringe henne og be om hjelp.

– Det kan jo for eksempel være at man trenger hjelp etter en fødsel eller en operasjon, eller at man rett og slett bare er ensom og ønsker en å snakke med, sier hun.

Hun nevner mange ting hun har i sin portefølje.

– I tillegg til vanlige omsorgstjenester som dusj og personlig stell, kan jeg tilby avlastning for pårørende, følge til lege, foreta innkjøp, matlaging, klesvask, være ledsager på arrangement, plante blomster, lufte hunden eller bare å sitte og snakke eller å gå en tur, sier Thorstensen.

EGEN ARBEIDSPLASS

Hun forteller at hun har som mål å lage sin egen fulltids arbeidsplass med dette konseptet, men er innstilt på at det ikke skjer over natta.

– Det vil selvsagt ta litt tid å bygge opp dette. Jeg må jobbe for å få til det. Til sommeren blir det nok ikke mye ferie, sier hun.

Hun forteller at hun ønsker å gi alle en mulighet til å ha en så god hverdag som mulig.

– Å bo hjemme skal være en glede for alle, og å gjøre hverdagslige ting skal være noe alle skal ha mulighet til, sier hun.

Siden hun driver i privat regi dekkes ikke noe av utgiftene knyttet til tjenesten av det offentlige.

– Jeg har imidlertid kontaktet flere kommuner for å se om det er mulig å få til et samarbeid, sier Thorstensen.

Hun forteller at hun starter med å tilby sine tjenester på Øvre Romerike, men at hun også etter hvert kommer til å satse på Nedre Romerike.

LES OGSÅ: Leier ut badstu og badestamp på hjul

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no