24. apr
MÅ BETALE. Rådmann i Hurdal, Hans Petter Karlsen, mener at brukere av hjemmetjenestene må betale fra første time.
 
Vil ha betalt fra første time
HURDAL. Rådmannen i Hurdal vil ha slutt på at brukere av hjemmehjelpstjenesten får inntil tre timer gratis hjelp før de må betale.

Publisert: 21.mar.2017 10:07
Oppdatert: 21.mar.2017 14:20

Om rådmannen får gehør hos politikerne, vil dette bety at brukerne må betale fra 200 opp til 2.608 kroner, helt avhengig av inntekt, for en hjelp tidligere var gratis.

JOBBER GRATIS I 36 TIMER I ÅRET

Per i dag er det seks personer som dette vil berøre. Hvis hver av dem får hjelp tre timer i måneden, betyr det at kommunen jobber til sammen 36 timer uten å ta betaling for det.

Rådmannen har ikke funnet årsaken til at kommunen ikke tar betalt fra første time, og han viser til at det er ingen andre kommuner på Øvre Romerike ikke har en slik praksis. Han peker også på at det er viktig å ivareta likeverdsprinsippet til brukerne, og hvis de må betale fra første time, så bestiller de tjenester de faktisk har bruk for og at de dermed får bedre forutsetning for å klare seg selv.

Han foreslår overfor politikerne at brukerne må betale fra første time fra 1. juni 2017. Saken skal behandles i formannskapet i kveld, og det skal videre til kommunestyret.

Fra Lesernes EUB: Hurdal Høyre vil kjempe for en ny økonomisk retning

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no