26. jan
INNBRUDD: Tyvene som mandag brøt seg inn hos Børselars på Dal, fikk med seg et 20-talls våpen. Nå vil politiet ha kontakt med alle beveget seg i Dal-området ved midnatt søndag og natt til mandag.
 
Vil ha kontakt med alle som var på Dal
Politiet ønsker å snakke med alle som beveget seg utendørs på Dal søndag kveld og natt til mandag.

Publisert: 04.aug.2017 07:15
Oppdatert: 04.aug.2017 07:45

Hensikten er å skaffe grunnlag for å lage et detaljert kart over bevegelser i området i forbindelse med våpentyveriet fra Børselars

– Vi vet at tyveriet skjedde mellom 00.15 og 00.30 mandag. Dermed er alle bevegelser og observasjoner mellom klokka 23.00 søndag kveld og 02.00 natt til mandag veldig interessante for oss, sier fungerende lensmann Espen Sandvold. 

Telefonnummeret til Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor er 63969240.

Fluktbilen ble funnet i Ormlia mandag kveld. Dermed er alle bevegelser på strekningen Ormlia-Dal svært interessante for politiet. 

FLERE VAR UTE

– Betyr dette at dere har hull i etterforskningen?

– At vi nå ønsker kontakt med alle som har beveget seg i Dal-området betyr at vi ønsker å lage en så nøyaktig oversikt over alle bevegelser som mulig. Det gjør oss i stand til å kunne både utelukke mulige teorier og styrke andre. Vi vet at det var flere mennesker ute på Dal enn dem vi har snakket med. Vi vil gjerne snakke med alle, sier Sandvold. 

– For eksempel viste det seg at den hvite Toyota Hiace-bilen vi etterlyste ikke har noe noe med tyveriet å gjøre. Dem som satt i denne bilen tok kontakt med oss og ble sjekket ut av saken, sier Espen Sandvold. 

– Dersom du var i Dal-området natt til mandag vil vi gjerne ha kontakt. Det spiller ingen rolle om du var til fots, syklet eller kjørte bil. Det kan være du har sett noe som er interessant for oss, sier Espen Sandvold.

TOK LANG TID

Tyveriet fra våpenforretningen Børselars beskrives som omfattende. Politiet bekrefter at over 20 våpen ble stjålet, etter at tyvene brukte en Audi A4 som rambukk og meide ned porten til butikken. 

Politiet er nå sikre på at innbruddet skjedde rett etter midnatt, natt til mandag. Det er fortsatt en gåte hvorfor politiet ikke fikk melding før seks timer senere, rundt klokka seks mandag morgen. 

– Det er åpenbart at det er seks verdifulle timer som har gått tapt, sier Espen Sandvold. 

– Hvorfor det tok så lang tid vil vi etterforske nærmere. Jeg ønsker ikke å spekulere i det nå, for nå bruker vi først og fremst ressursene på å oppklare saken, sier han. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no