18. jul
BRUKT: Selv om det ikke lenger kjøres alpint i Skaubanen, blir området brukt av mange barnefamilier. Nå arbeides det for at det igjen skal bli lys i lysstolpene.
 
Vil ha lys i Skaubanen igjen
Skaubanen var i mange år både igjengrodd og mørklagt. Nå vil en vennegruppe med Cato Pettersen i spissen ha lys i den tidligere så mye brukte bakken.

Publisert: 10.jan.2018 09:00
Oppdatert: 10.jan.2018 12:36

For mange år siden krydde det av unger, med og uten ski, i Skaubanen. Bakken hadde en viktig rolle i EIFs alpingruppe, som tok ansvar for både et tautrekk og gode lysforhold under trening og renn. Alpingruppa ble lagt ned, og Skaubanen mistet sin glans.

– GRODDE IGJEN

– Det begynte egentlig for en tre, fire år siden da jeg gikk turer med utgangspunkt i Skaubanen, hvor mange barn har hatt det så mye gøy gjennom mange år. Bakken var helt gjengrodd av trær og uframkommelig. Jeg og noen andre startet da opp Skaubanens venner. 30 møtte til dugnad, og gjengen hogde trær og ryddet området. I dag blir bakken mye brukt av barnefamilier, som aker og koser seg der, forteller Pettersen.

Aktiviteten i vennegruppa har avtatt noe, men Pettersen forteller at speiderne, som har møtelokalet sitt i ei brakke nederst i bakken, bidrar mye for å holde Skaubanen i orden.

Sette i stand

– Det har blitt satt i stand to, tre bålplasser, og vi får gratis ved. Jeg har sett at barn inviterer til bursdag i Skaubanen med pølser, lek og moro.

Den gamle tauheisen var i elendig forfatning, og det ville kostet 60.000 til 70.000 kroner å reparere den. Derfor er den, av sikkerhetsmessige årsaker, nå fjernet helt.

– Skaubanen blir brukt hele året. Bakken er et flott utgangspunkt for turer innover i skogen, og mange ønsker å bruke bakken også etter at det er blitt mørkt. Det er vanskelig. Det er bare ei lampe der, og den blir stadig dårligere og dårligere. Derfor har vi nå startet innsamlingsaksjonen «Lys i Skaubanen». Vi trenger i overkant av 10.000 kroner for å få lys i tre lamper, og på ett døgn har vi fått inn 6.100 kroner. Dette ser bokstavelig talt lysende ut, forteller Cato Pettersen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VIL HA LYS: Cato Pettersen, og mange med ham, vil ha lyset tilbake i Skaubanen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no