25. apr
STORE KRYSS. Illustrasjonen viser E6-krysset V23 og vegtilknytninger.
 
Vil ha stort kryss inn i transportplanen
ULLENSAKER. Akershus Frp vil ha det store V23-krysset inn i Nasjonal Transportplan.

Publisert: 01.feb.2017 10:26
Oppdatert: 01.mar.2017 11:08

Ullensaker-ordfører Tom Staahle kom med forslaget under fylkesårsmøtet i Akershus Frp i helga. Resolusjonen ble enstemmig vedtatt. Dermed ber Akershus Frp stortingsgruppen jobbe for å få V23-krysset inn i Nasjonal Transportplan (NTP).
- Dette gjør vi for å finansiere utbyggingen av dette og følge opp målene i Regional Areal- og transportplan, sier Staahle til EUB.
Vedtaket innebærer også at stortingsgruppen skal arbeide for å prioritere dette som et «miljøprosjekt som støtter opp under utviklingen rundt landets hovedflyplass og følge opp målsettingene som lå til grunn for vedtaket om å etablere landets hovedflyplass på Gardermoen ble fattet».
- Krysset vil ha betydelig nasjonal, regional og lokal verdi, og det er bare staten som vegeier som kan ta ansvar for å planlegge og finansiere krysset. Dette må gjøres ved å innarbeide tiltaket, herunder finansiere det, i Nasjonal Transportplan, sier Staahle, som også understreker betydningen opp mot rekkefølgekravet til Statens vegvesen for utviklingen av Gardermoen Næringspark.
LES OGSÅ: Nye E6 har hull under asfalten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no