15. des
NOE LIGNENDE: Dette er Lillestrøm sykkelhotell som ble åpnet i 2016. Bane Nor ser for seg noe slikt også på Kløfta stasjon. Foto: Akershus fylkeskommune
 
Vil ha sykkelhotell
Bane Nor vil erstatte sykkelparkeringen på Kløfta stasjon.

Publisert: 02.feb.2018 06:00
Oppdatert: 02.feb.2018 11:59

– Vi planlegger å erstatte dagens sykkelparkering (48 plasser) med et lukket sykkelhotell med forhåpentligvis opp til 200 sykkelplasser, skriver prosjektleder Jasmin Jahre Henanger i Bane Nor til Ullensaker kommune.

SAMME STED

Bane Nor har så smått begynt planleggingen. Sykkelhotellet skal stå der sykkelparkeringen i dag – på vestsiden av stasjonen. Der utnytter de arealet mellom sporet og gangveiene/stasjonen for å få til flest mulig plasser.

LES OGSÅ: Vil bygge hundrevis av leiligheter på Kløfta

– Vi starte prosjekteringen med sykkelhotellet fram mot sommeren, og det kan bety byggestart til høsten. Før vi kommer så langt trenger vi kommunal godkjenning også, og selve byggingen tar noen måneder. Det er dessuten vi som skal stå for driften, sier regionleder Jonn Eggerud i avdelingen Stasjoner Stor-Oslo i Bane Nor Eiendom.

Han ser for seg at sykkelhotellet får en åpen og en lukket del.

– Den åpne blir gratis og for alle som vil parkere sykkelen sin der, den lukkede koster 50 kroner å bruke for en måned slik som på våre øvrige sykkelhoteller. Trolig er dette en ordning man velger til en dyrere sykkel. Hele området blir dessuten kameraovervåket, og brukerne betaler månedsleien via en egen app. Sykkelhotellet blir bygd over en etasje med stativer i to høyder for å tilfredsstille behovet, påpeker han.

NULLVEKST

Årsaken til at de vil bygge sykkelhotellet er at Bane Nor er forpliktet til å følge nullvekstvisjonen i Nasjonal transportplan – som sier at all ny trafikk til togstasjonene skal skje med sykkel, gange eller kollektivtransport.

HUSKER DU: Kløfta har vokst veldig 

– Da tenker vi at det beste vi kan gjøre er å bygge noe større og bedre enn det vi har i dag, med tanke på brukerne våre. Slike sykkelhoteller er vårt bidrag til å gjøre det mer attraktivt å bruke sykkelen togstasjonen og la bilen stå hjemme, sier han.

Bane Nor vil benytte tidligere prosjektert materiale, som for eksempel i sykkelhotellet på Lillestrøm, med stedlig tilpasning til Kløfta stasjon.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no