16. jul
LØFTER SAKEN. Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) er bosatt i Eidsvoll og tar selv mye tog. Han vil jobbe for tog på strekningen mellom Eidsvoll og Dal.
 
Vil ha tog mellom Dal og Eidsvoll
DAL. Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) løfter nå opp kollektivtilbudet politisk.

Publisert: 27.apr.2017 21:00
Oppdatert: 27.apr.2017 21:20

– Strekningen mellom Dal og Eidsvoll har nå bare godstrafikk, med unntak av ett tog i døgnet (tog 1679), som går personførende fra Dal klokka 01.30 direkte til Eidsvoll. Fylkestingen har flere ganger vært positive til en gjenåpning av persontogtrafikken mellom Eidsvoll og Dal. Dette vil gi et bedre samferdselstilbud, Øvre Romerike bindes sammen og det vil gi en bedre kommunikasjon til Jessheim og Kløfta. Det er i dag flere tog som starter opp på Eidsvoll stasjon før de kjører til Dal, hvor de tar opp passasjerer. Men disse togene får ikke lov til å ta med seg passasjerer fra Eidsvoll. Dette synes de fleste innbyggere er en snodig praksis, sier Salvesen.

Han stiller spørsmål og ønsker at fylkesordføreren skal ta kontakt med NSB og andre aktuelle aktører for å se om det er mulig å gjenåpne hele strekningen for persontogtrafikk. Saken skal opp i fylket i mai. NSB henviser til nyopprettede Jernbanedirektoratet i sakens anledning.

– Den «tekniske» forklaringen på at Dal-togene ikke går helt til Eidsvoll er at det ikke er sporkapasitet på Eidsvoll til å vende denne pendelen her. Det er ingen planer om ytterligere økning av sporkapasiteten på Eidsvoll. Når det gjelder det siste spørsmålet om enkelte tog som i dag går tomme kan ta med passasjerer, trenger vi litt lengre tid for å vurdere alle sider ved dette, sier Svein Horrisland, kommunikasjonssjef i Jernbanedirektoratet.

– Vi har forståelse for at Selma synes reisetiden hjemmefra til skolen er lang. Det finnes dessverre ingen direkte rute fra der hun bor til skolen hun har valgt å gå på. Regelverket for skoleskyss gir rom for at ungdomsskoleelever kan ha inntil 75 minutters reisevei hver vei, så reiseveien som her beskrives, selv om den oppleves som lang, er innenfor regelverket. Vi ønsker å legge til rette for at elever kan benytte kollektivtrafikk på skoleveien, men når det velges en annen skole enn nærskolen, blir reiseveien naturligvis lengre. Vilberg ungdomsskole er nærskolen, og hit er det mulig å reise med buss fra Hammerstad på 10–12 minutter. Det er for tiden ingen planer om endringer på denne strekningen, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

LES OGSÅ: - Hovedbanen har ikke vært gravd på siden 1865. Det er knapt nok elektrisitet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no