19. jul
FLERE SYKEHJEMSPLASSER: Lars Egil berg i Ullensaker Senterparti og Eycind Schumacher i Ullensaker Arbeiderparti vil etablere 10 nye sykehjemsplasser på Gjestad.
 
Vil hente hjem pasienter
Ullensaker kommune leier sykehjems-plasser på Kongsberg og på Hønefoss. Nå vil de rødgrønne sørge for å hente alle hjem.

Publisert: 29.nov.2017 19:00
Oppdatert: 29.nov.2017 13:44

– Det er egentlig bare til å riste på hodet av, sier Lars Egil Berg i Ullensaker Senterparti og sikter til at Ullensaker kommune har altfor få sykehjemsplasser innenfor egne grenser. For å kunne gi alle som trenger det nødvendig hjelp, leier derfor kommunen 17 plasser andre steder, noen så langt unna som på Kongsberg.

Les også: Vil stramme inn 28 millioner kroner

VIL PUSSE OPP

Nå vil de rødgrønne plusse på elleve millioner kroner på budsjettet for å drifte 10 nye sykehjemsplasser på Gjestad. Der blir det ledig plass når rehabiliteringsavdelingen flytter til det nye helsehuset vis-à-vis LHL-sykehuset som åpner på Jessheim til sommeren. Samtidig vil de bruke 800.000kroner for å pusse opp og bygge om.

– Hensikten er å øke kapasiteten slik at alle som trenger det får plass i egen kommune, sier Eyvind Schumacher i Ullensaker arbeiderparti.

Les også: Tidlig innsats skal redde økonomien

ØKER SKATTEANSLAGET

De rødgrønnes budsjett har 39,3 millioner kroner mer å rutte med enn forslaget fra rådmannen. Pengene hentes fra 25 millioner kroner i økt skatteanslag og ti millioner kroner fra disposisjonsfond.

– Skatteinngangen er alltid noe høyere enn budsjettert. I tillegg har Ullensaker kommune hatt betydelige overskudd de siste årene. Å øke budsjettrammen med 39.3 millioner kroner er både forsvarlig og realistisk. Vi må bruke pengene på å innbyggerne det tilbudet de trenger, og vi er ikke i en situasjon der vi kan sette mye penger på konto, sier Eyvind Schumacher.

NYE LÆRERSTILLINGER

I de rødgrønnes budsjett ligger også en øking på 17 lærerstillinger. For å få til det har de rødgrønne budsjettert med 11,3 millioner kroner. Det innebærer å stryke rådmannens kuttforslag på 8,4 millioner kroner, og i tillegg øke budsjettet med 2,9 millioner kroner.

– Ullensaker bruker under landsgjennomsnittet på elev i grunnskolen. Vi aksepterer ikke innsparingene i skolen. De ekstra lærerressursene skal styre voksentettheten i skolen og bidra til økt tidlig innsats, sier Lars Egil Berg.

SATSER PÅ KULTURSKOLEN

Også kulturskolen er tilgodesett med to millioner kroner i budsjettforslaget. Pengene skal brukes til å utvide tilbudet til også å inkludere visuell kunst.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no