17. jul
SELGE. Politikerne i Hurdal vil ikke gi bort Dalheim. De vil at stedet skal selges på det åpne marked.
 
Vil ikke gi bort Dalheim
Hurdal. Politikerne i Hurdal vil ikke gi bort det gamle forsamlingshuset Dalheim til Hurdal Sentrum Vel.

Publisert: 29.mar.2017 11:30
Oppdatert: 29.mar.2017 11:39

Vellet består av ildsjeler som mener at bygningen vil bidra til et positivt kulturmiljø og være en sosial møteplass. Ved at vellet får overta Dalheim for en symbolsk sum, alternativt helt vederlagsfritt, så mener de at bygningen vil bli ivaretatt og vedlikeholdt fordi en slik forening vil kunne skaffe økonomiske midler til drift eksternt.

Politikerne, derimot, vil at et vedtak om salg av Dalheim skal avventes til planen for områderegulering av Hurdal sentrum er vedtatt. Om Dalheim skal selges, så skal eiendommen takseres og legges ut for salg i det åpne marked med krav til kjøper med hensyn til formål og bruk.

Fram til det skjer at eiendommen eventuelt overdras til en ny eier, skal kommunen drifte, vedlikeholde og leie ut forsamlingshuset til møter og arrangementer.

Som et alternativ til at drift og utleie av lokaler skjer i kommunal regi, kan kommunen inngå en samarbeidsavtale med en frivillig organisasjon som ivaretar dette. En slik avtale skal i så fall utlyses offentlig og godkjennes av kommunestyret.

Saken skal behandles i kommunestyret onsdag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no