17. jul
NEI TIL DETALJHANDEL. Fylkesrådmann Tron Bamrud ønsker ikke plasskrevende og besøksintensiv handelsvirksomheten nær E6 på Dal.
 
Vil ikke ha detaljhandel ved Dal-krysset
DAL. Fylkesrådmannen truer med innsigelse mot planene for plasskrevende og besøksintensiv handelsvirksomhet på Dal.

Publisert: 27.jun.2016 22:22
Oppdatert: 27.jan.2017 14:17

- Tilrettelegging for detaljhandel er ikke i samsvar med regional plan for areal og transport, Eidsvoll kommuneplan og fylkesdelplan for handel, service og senterstruktur, mener rådmannen.

TRUER MED INNSIGELSE

- Dersom kommunen likevel velger å gå videre med et planforslag som legger til rette for detaljvarehandel, vil fylkesrådmannen vurdere å legge saken fram for fylkesutvalget med forslag om innsigelse, opplyser han.

MATVARER, MØBLER OG JERNVARER

Reaksjonen kommer etter at Plan 1 AS har fremmet forslag om omregulering av 65 dekar mellom E6 og Kolonivegen på Dal.

- Av oversendelsen framgår det at tiltakshaver ønsker å legge til rette for en handelspark med

plasskrevende varer og næringsbebyggelse på minimum 1500 kvadratmeter. Intensjonen er at dette skal utelukke mindre forretninger og gi økt forutsigbarhet for å tiltrekke seg de rette aktørene. Det blir nevnt IKEA, Biltema, Jula og OBS Hypermarked som aktuelle aktører for den planlagte storhandelsparken, påpeker fylkesrådmannen.

Alle disse virksomhetene, bortsett fra IKEA, er allerede etablert på Jessheim. Sist ute var Jula som åpnet forrige uke.

- De aktuelle aktørene for handelsparken kan sies i stor grad å være detaljhandel, og bør fortrinnsvis lokaliseres i Råholt sentrum, for å styrke sentrumsutviklingen, mener fylkesrådmannen.

NEI TIL detaljhandel

Eidsvoll kommune har et mindre området på andre siden av vegen som er regulert til omtrent de samme formålene. Det var der Rema 1000 ønsket å bygge dagligvareforretning, men som kommunen sa nei til.

- Fylkesrådmannen har nok samme mening om begge områdene, mener ordfører John-Erik Vika.

- Men skepsisen gjelder detaljhandel. Vi ønsker heller ikke dagligvarehandel der som kan konkurrere med de etablerte knutepunktene Råholt og Dal.

BARE ÉN AV HØRINGSINSTANSENE

Kommunen tror likevel ikke fylkesrådmannens reaksjon sette en stopper for planene om plasskrevende handel.

- Fylkesrådmannen er én av høringsinstansene i alle planprosesser, påpeker Tonje Valborg Bekkadal Eik som er virksomhetsleder for kommunal forvaltning i Eidsvoll.

- Han uttaler at etablering av besøksintensiv næringsvirksomhet i planområdet vil være i strid med forskriften om rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre, retningslinjene i fylkesdelplan for handel, service og senterstruktur, regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus og nasjonale forventninger til regional og kommunal planlegging, påpeker Bekkadal Eik.

- Vi er helt i startfasen av et planarbeid, og fylkesrådmannens merknader tas med i det videre planarbeidet, kommenterer hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no