20. apr
Kan rives: I administrasjonens forslag til sentrumsplan åpnes det for at både Gullsmeden og Femellgården kan rives.
 
Innsamlingsaksjon for å kvalitetssikre sentrumsplanen for Sundet
En gruppe Sundet-engasjerte mennesker har samlet inn over 20.000 kroner for å få eksperten Peter Butenschøn til å vurdere forslaget til ny sentrumsplan.

Publisert: 21.apr.2018 06:00
Oppdatert: 21.apr.2018 07:57

Det er gjennom Facebook-gruppa «Vi som vil at Sundet skal blomstre», initiativet har kommet. Flere av medlemmene mener administrasjonens forslag til ny sentrumsplan for Sundet trenger kvalitetskontroll av en nøytral ekspert.

Snart samlet inn 30.000

De har derfor vært i kontakt med Peter Butenschøn. Han er arkitekt og én av landets fremste byplanleggere, og har sagt han skal ha 30.000 kroner for å gjøre en vurdering av sentrumsplanen og komme med sine innspill.

– Det er kommet inn drøyt 20.000 kroner, og tikker stadig inn mer, sier Dorte Holdhus, én av initiativtakerne til innsamlingsaksjonen. Holdhus har selv drevet butikken Eidsvoll Helsekost i Sundet i 20 år.

– Bakgrunnen er at vi ønsker å få et godt og trivelig tettsted, der den eldre bebyggelsen i størst mulig grad tas vare på og at ikke utbyggere får sette opp hva de vil. Hva er det som gjør et sted attraktivt? Røros, Tvedestrand, Nusfjord; Folk kommer langveisfra for å oppleve det. Det er bra at det blir aktivitet, men man må ha en strategi for hva Sundet skal være for framtida og så må også utbyggere holde seg til den, sier hun.

– Verst å rive Femellgården

Hun sier det beste vil være bevaring av noe av den eldre bebyggelsen og Sundtoppen.

– Hva vil være det verste?

– Riving av Femellgården og at det tillates for mange etasjer i selve sentrum, svarer Birgit Holdhus.

Sentrumsplanen skal opp til politisk førstegangsbehandling i hovedutvalg for næring, plan og miljø tirsdag.

– Initiativet fra Sundet-entusiastene er flott. Som alle andre vil de ha en seks ukers frist for å komme med innspill i forhold til sentrumsplanen etter tirsdagens møte, sier ordfører John-Erik Vika.

Han legger til at tid er viktige nøkkelord i arbeidet med sentrumsplanen framover.

– Mange har ventet lenge på sentrumsplanen. Derfor kan vi heller ikke vente all verdens tid på noen ekspertuttalelse. Toget går nå, og derfor er oppfordringen min at de får hive seg på og henge med, poengterer Vika.

Sentrumsplanen legger blant annet opp til to blokker på 12 til 14 etasjer. Disse foreslås plassert blant Bjørn Dæhlies planer på Rubis og i Wergelandskvartalet. Samme sted åpnes det for at utbyggerne kan få tillatelse til å rive både Femellgården og Gullsmeden.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no