17. jul
 
Den meritterte crossfitutøveren Eirik Solen vil løfte treningsmiljøet på Jessheim
Eirik Solen vant nettopp en av Europas største crossfit-konkurranser i Frankrike. Nå starter han crossfitsenter ved siden av Elixia på Jessheim.

Publisert: 10.aug.2018 09:00
Oppdatert: 09.aug.2018 14:00

– Crossfit er en treningsform som tar for seg trening med kondisjon, muskulær utholdenhet og absolutt styrke. Det er konstant variert, med høy intensitet. Det er definisjonen, forklarer Eirik Solen, instruktør, personlig trener og gründer.

Startet X-Run

Solen harv deltatt i mange europeiske konkurranser, og VM, eller Games som det heter i USA. Han har akkurat vunnet French Throwdown i sin klasse (Master). Det er en av de største konkurransene i Europa.

Solen startet X-Run (Norges første terrenghinderløp) på Skihytta i Eidsvoll i 2013. Selskapet er solgt, men X-Run lever videre med flere tusen deltakere hvert år.

Solen har drevet flere treningssentre, blant annet Trento på Råholt fram til januar i år, og har jobbet i mange år som instruktør i Oslo,

Nå starter han opp Crossfit Jessheim. Et senter for crossfit, kalles for box, og er om lag 200 kvadratmeter stort. Det er ikke som et tradisjonelt senter med avanserte maskiner overalt.

– Alle tenkelige måter

Det er manualer, vektstenger, hoppetau, bokser til å hoppe på, turnringer, dekk, slegger, sandsekker, medisinballer og så videre. De klumpete maskinene trenger man ikke. Men noen steder har også romaskiner og tredemøller. – Crossfit prøver å trene deg på alle mulig tenkelige måter, sånn at du er i så god form som overhodet mulig, totalt sett, sier Solen.

Dagens treningsøkt

Treningen baserer seg på noe miljøet kaller wod – workout of the day (dagens treningsøkt). Det vil si at det er en ny timeplan, og nye treningsøkter hver dag, slik at ingen dag blir lik.

– På wod så gjør du aldri det samme fra en dag til en annen. I løpet av et år så er kanskje 2–3 woder like, ellers er alt forskjellig. Det er nok noe som trigger mange. Det blir aldri kjedelig, sier Solen.

Ønske om å hjelpe andre

Eirik Solen er en idealist, og har mange motivasjoner for å holde på med sin idrett.

– Jeg ønsker virkelig å få folk i form, og se at man gjør en forskjell. Det som er sannheten i dag, er dessverre at vi er i ferd med å tape den kampen, sier Solen.

Solen er opptatt av folks generelle helse. Den ene studien etter den andre viser nå at pilen peker i feil retning. Han sikter til økende fedme, diabetes 2, og andre livsstilssykdommer.

– Da er det viktig å sende et signal om at du faktisk må trene, eller i hvert fall bevege deg. At jeg kan gjøre noe for dette, er superviktig, forklarer Solen.

Han stopper og tenker seg litt om.

– Du må ikke trene her, eller på Elixia, men du må ha en utfordring for at kroppen skal fungere optimalt. Det driver meg framover, sier Solen.

fakta

  • Crossfit er et varemerke, basert på treningsprogrammer laget av Greg Glassman på 1980-tallet.
  • Crossfit er en treningsform som er bygget på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft, turn, kettlebelltrening, calisthenics (trening med egen kroppsvekt), strongman og mange andre øvelser.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no