20. okt
 
Vil nekte å selge til konkurrent
Han driver verksted på eiendommen, men legger inn klausul om at kjøperen ikke skal gjøre det samme. – Jeg vil ikke ha konkurrenter til meg selv, smiler Thomas Rodvang.

Publisert: 22.jun.2017 21:30
Oppdatert: 22.jun.2017 22:26

Nå ligger eiendommen i Huldertjernvegen 16 på Råholt ute for salg. Prisantydningen er satt til 12,5 millioner kroner. Jessheim Bil AS, som eies og drives av Thomas Alexander Møksvold Rodvang, er selger.

Kombinasjonseiendommen er på over 5,5 mål, ligger i et etablert boligområde, har nærhet til skole og barnehage og potensial for boligutvikling. Det er allerede en tomannsbolig og altså et næringsbygg på 500 kvadratmeter der. I Finn-annonsen står det at ”selger legger inn en klausul om forbud mot å drive bilverksted”.

Bygde seg opp på Jessheim

– Jeg ønsker ikke å legge til rette for at konkurrenter skal komme til dekket bord. Kundene kan allerede veien hit, og det er flere som bare kommer kjørende innom, sier han.

Han bygde først opp Jessheim Bil AS i bilbyen på Jessheim. Etter fem år flyttet han virksomheten til Råholt. Den gangen flyttet et annet verksted rett inn i hans gamle lokaler. Det ønsker han naturlig nok ingen reprise på nå.

Flere står på listen

– Det er også årsaken til at jeg har beholdt navnet på firmaet. Vi har bygd opp en merkevare, og ønsker ikke å slippe det videre til noen andre selv om vi ikke lenger holder til på Jessheim. I løpet av 2018 håper han å åpne det nye verkstedet. Det blir på en eiendom han eier i Vognvegen på Ørn-feltet på Dal – et par kilometer unna.

– Planen er å øke virksomheten noe, men samtidig ha god kontroll og fortsatt solid drift, sier Møksvold Rodvang, som er daglig leder i selskapet med tre ansatte.

– Jeg tror en eiendomsutvikler kommer til å bite på, og det er også de som står på blokka over potensielle kjøpere. Flere sitter med kalkulatoren og regner over nå. Derfor er det også naturlig at det tar noe tid før et eventuelt salg er gjennomført, sier Erik Kvam, megler og partner i TP Eiendomsmegling.

– Hva vil du om eiendommen?

– Den er attraktiv, sentral og det er nærhet til skoler og barnehager. Det er også kort avstand inn til sentrum. Forhåpentligvis er en handel i havn denne eller neste måned.

– Hvor vanlig er det å stille klausuler i forbindelse med salg?

– Det hender fra tid til annen, men er ikke hver dag.

LES OGSÅ: Til NM for ungdomsbedrifter med arbeidsbenk for bilmekanikere

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no