18. jul
DISKGOLF: Lars Jonas Haarberg (t.v.) og Kjell Erik Dahl fra Nannestad IL Diskgolf håper mange vil prøve banen som er under oppbygging i sentrum. Foreløpig er hull nummer 1, 4 og 9 satt opp.
 
Vil øke interessen for flygende tallerkener
Lars Jonas Haarberg har spilt diskgolf i fire år. Nå vil han at flere skal prøve den morsomme sporten og har gått i bresjen for å danne ei diskgolfgruppe i Nannestad.

Publisert: 20.mai.2018 06:00
Oppdatert: 16.mai.2018 14:54

Haarberg har tidligere spilt diskgolf på et høyt nivå. Nå vil han at flere skal ha det morsomt med «flygende tallerkener».

– Selv spilte jeg for første gang i en bursdagsfeiring på Ekeberg for fire år siden, og det førte til at jeg ble hektet, sier Haarberg.

Han startet først Nannestad Diskgolfklubb, men etter en henvendelse til Nannestad IL er gruppa nå en del av idrettslaget. Det er i dag 13 medlemmer.

– Men det er bare å ta kontakt dersom du vil bli medlem. Vi kommer blant annet til å ha innføring i teknikker og regler én gang i uka, sier han.

HAR TRE HULL-VIL HA 18

– Foreløpig har vi tre hull, eller kurver om du vil, på plass ved Nannestadhallen. Vi håper å få på plass ytterligere seks hull i løpet av året. Da vil vi ha en nihullsbane å tilby i idrettsparken ved Nannestadhallen. Vi jobber også med Akershus fylkeskommune om plassering av ni hull ved Nannestad videregående skole, sier Kjell Erik Dahl, leder for Nannestad IL.

En 18-hulls bane har en kostnadsramme på inntil 250.000 kroner. I tillegg til kurvene må det flere steder monteres sikkerhetsnett. Det må også skiltes godt.

TURNERINGER

– Det spilles Norges-cup i diskgolf, og det deles ut kongepokal. Vi lager nå en banestruktur slik at vi etter hvert skal kunne arrangere turneringer. Og så tenker vi også på å arrangere et åpent klubbmesterskap, sier Dahl.

Han peker på at dette er en sport for alle, uansett alder.

– Og så er det en morsom og fin måte å komme seg ut på, sier Dahl.

– Dette er noe besteforeldre kan ta med barnebarna på. Og så er det en billig aktivitet. En disk koster kanskje rundt 150 kroner, men vi legger også opp til at man kan låne disker i kiosken i hallen, sier Dahl.

Dette er diskgolf:

Frisbeegolf, eller diskgolf, er en av de individuelle øvelsene innen frisbeesporten, og målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf.

Diskgolf benytter mange av de samme reglene og uttrykkene som vanlig golf. Diskgolf kan i prinsippet spilles over alt, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

Diskene som brukes er hardere, mindre (20-23 cm i diameter), og tyngre (120-180 g) enn vanlige sendeplater.

LES OGSÅ: Jubler for nytt utstyr hos allidretten i Feiring

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no