18. jul
FARLIG: Frivillige trafikkvakter må sørge for at skolebarna kommer seg trygt til Vilberg skole.
 
Vil sikre området ved Vilberg skole
Kommunen vil bedre vegbelysningen og skiltingen ved Vilberg skole.

Publisert: 28.nov.2017 15:00
Oppdatert: 28.nov.2017 10:56

EUB har flere ganger påpekt de farlige forholdene utenfor Vilberg skole der det må stå trafikkvakter før skolestart om morgenen. Nå planlegger kommunen å sette opp fire nye lyspunkter og bedre skiltingen i området. Kommunen søker om 320.000 kroner fra Aksjon skoleveg til dette tiltaket.

– ROTETE OG UOVERSIKTLIG

Den trafikale situasjonen rundt Vilberg barneskole oppleves som rotete og uoversiktlig for myke trafikanter og bilister. Det er stor trafikk i tiden rundt skolestart, med stor konsentrasjon av busser. Dette skyldes at det i nærområdet er både barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole, påpeker kommunen.

350 METER NY GANGVEG PÅ DAL

Kommunen søker samtidig om én million kroner til 350 meter ny gangveg med belysning langs Mosvingen og Tunlandsvegen på Dal.

Anlegget er beregnet å koste 3,5 millioner kroner, og hensikten er å bedre forbindelsen mellom bebyggelsen i Bjørnsrud skog og Dal skole.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SIKRING: Eidsvoll kommunen har søkt om 320.000 kroner fra Aksjon skoleveg til bedre belysning og skilting ved Vilberg skole . Arkivfoto: Marit Lunddal Løken.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no