21. jul
HØGSKOLE: Ordfører Tom Staahle vil gjerne ha Politihøgskolen til Ullensaker. - Vi har ingen høyskole på Øvre Romerike, så den vil få betydning for hele regionen, sier han.
 
Vil sikre seg Politihøgskolen
Politihøgskolen skal flyttes fra Majorstuen i Oslo. Ordfører Tom Staahle vil gjerne ha den til Ullensaker.

Publisert: 18.jan.2018 21:00
Oppdatert: 18.jan.2018 21:09

- Vi har flagget vår interesse til statssekretæren i Justisdepartementet i over ett år. Det er mye snakk om å etablere høyere utdanningsinstitusjoner andre steder enn i Oslo, og sånn sett vil det være en stor fordel for Øvre Romerike å få dem hit. Vi har ingen høgskoler fra før, sier ordfører Tom Staahle.

- Hva kan Ullensaker tilby Politihøgskolen?

HUSKER DU: Ville også ha Politiets beredskapssenter

- Vi har flere egnede tomter, og vi er kjent for å være levere raskt i slike reguleringsprosesser. Dessuten har vi utmerkede øvingsområder, nærhet til Gardermoen og ikke minst Sessvollmoen med tanke på et eventuelt samarbeid med Forsvaret. Dessuten er vi nær politiets eksisterende utdanningssenter i Kongsvinger. Og departementet slipper støy rundt etableringen slik som med politiets beredskapssenter i Ski kommune, påpeker han.

Ut av hovedstaden

Politihøgskolen på Majorstuen i Oslo har siden 2011 ønsket å bygge nytt et annet sted i hovedstaden. Plassmangel gjør at de leier ekstra lokaler for mange millioner kroner årlig. I februar 2017 foreslo regjeringen å flytte den ut av Oslo, da den la frem en stortingsmelding om fremtidens byer og distrikter.

SLUTT PÅ GARDERMOEN: Politihelikopteret flyttes

I desember kom Høyre og Frps innstilling om flytting: «En ny, moderne Politihøgskole skal lokaliseres utenfor Oslo», heter det i innstillingen fra regjeringsmedlemmene i justiskomiteen på Stortinget.

KAMP OM SKOLEN

Flere kommuner har meldt sin interesse for Politihøgskolen. Staahle er fullstendig klar over at han ikke er alene om beinet.

- Ingen sier vel nei til å få en slik institusjon, for alle vil ha statlige arbeidsplasser. Jeg skjønner at det er en utfordring for departementet, men de bør se at Oslo er for trangt og utdatert for denne typen aktivitet. Hvis de vil etablere skolen raskt, kan de anse søknaden som innvilget i Ullensaker allerede,sier ordføreren.

- Hva sier resten av det politiske miljøet?

- Jeg regner med at jeg har full støtte for dette.

FLERE OMRÅDER

Staahle nevner områder som ved LHL-sykehuset som egnet lokalisering.

- Vi sitter også på mer sentrumsnære tomter som kan passe. Gardermoen Næringspark sier neppe nei til en slik institusjon, dessuten eier staten områder på Trandum. Alle steder er nær offentlig kommunikasjon, så spørsmålet er vel egentlig hvor stort de vil ha dette.

Ordføreren er sikker på at Politihøgskolen vil gagne mer enn bare Ullensaker.

- Et vesentlig element i vårt ønske om skolen, er jo at Jessheim er utpekt som en av fem regionbyer rundt Oslo. Men jeg tipper at de fem andre ordførerne rundt oss neppe vil ha noe i mot at skolen kommer hit. Vår region har en ung befolkning, og med tanke på rekrutteringen for eksempel, er det en fordel med nærhet.

- Kan en slik skole her føre til ytterligere etableringer?

- Ganske sikkert, jeg tror den vil virke som en magnet for andre utdanningsinstitusjoner. En etablering her får regional betydning.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no