25. jun
TRIO: Svanefamilien på Nordbytjernet. (Arkivfoto: Thomas Hansen)
 
Skjermer svanen som ble reddet på Nordbytjernet
Satt fri på "hemmelig" sted.

Publisert: 04.des.2017 12:06
Oppdatert: 04.des.2017 12:34

Politiet på Romerike opplyste søndag formiddag at politiet bisto brannvesen og viltnemnd med å redde en svane som satt fast i isen ved Nordbytjernet.

Dagen etter kan leder i Viltnemnda, Ole Gunnar Willersrud, fortelle at svanen er flyttet til åpent vann, men at han ikke er kjent med akkurat hvor den ble satt fri. Han påpeker at det uansett vil være til svanens beste om den får være uforstyrret.

– Den ble ikke skadet, men er skaket. Derfor er det best at den får være i fred, sier han.

Mange har fått et forhold til svanene på Jessheim. I sommer skapte den nyankomne svanefamilien på tjernet såpass stor ståhei at Ullensaker kommune satte opp et gjerde for å skjerme redet fra skuelystne.

Det var på forsommeren at to voksne svaner seg til på et rede i vannkanten nedenfor Romerike folkehøgskole. Etter rundt fem uker med ruging klekket eggene i tur og orden, og familien på seks var raskt ute på svømmetrening.

De små grå kyllingene sjarmerte mang en turgåer ved Nordbytjernet, men så fikk idyllen en knekk. En etter en ble svanene færre, og til slutt har altså kun den ene vokst opp.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no