26. apr
DALHEIM. Hurdals sentrum velforening, her ved Oddvar Maack (t.v.) og Reidar Quande, arbeider for at kommunen skal overdra huset til foreningen slik at det fortsatt kan tjene folket.
 
Vil ta Dalheim tilbake til folket
HURDAL. Hurdal sentrum Velforening vil ta Dalheim tilbake til folket. Den ber kommunen om å få kjøpe stedet for 1 krone.

Publisert: 07.okt.2016 21:35
Oppdatert: 27.jan.2017 14:38

Dalheim ligger inne i Hurdal kommunes oversikt over hvilke eiendommer den vil selge. Kommunen har estimert en salgssum på to millioner kroner.

LES OGSÅ: - Vi var 16 år og trøffe i trynet

SOSIALT MØTESTED

Reidar Quande og Oddvar Maack mener at huset fortsatt kan tjene folket som selskapslokale, foreningsvirksomhet for yngre og eldre, kafé et par dager i uka og andre sosiale tiltak.

- Vi hadde møte med kommunen i mai, og signalene var, slik vi tolket det, positive, sier Quande.

Drift og vedlikehold er tenkt gjort på dugnad og med støtte fra forskjellige stiftelser, blant annet Gjensidigestiftelsen.

Initiativ til byggingen av Dalheim kom fra Hurdal Musikklag i 1908. Et fond ble opprettet og forsamlingslokalet ble reist i 1924. I 1974 ble stedet overdratt til kommunen for 1 krone.

POLITISK SAK

Fungerende rådmann, Odd Sverre Buraas, sier at dette må fremmes som en politisk sak, og at han trenger informasjon om foreningen, blant annet om hva formålet er med kjøpet, og framtidsplaner og bruk av huset og eiendommen, og forventinger til pris og hva foreningen forventer av kommunen i forbindelse med drift og bruk at eiendommen.

LES OGSÅ: - Blir ikke en hyggelig sentrum med høyblokker

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no