21. okt
FLYTTE: Aktiviteten i Badet kulturtun kan flyttes til Sundet, mener Rune Storsve og Inger Cock-Olsen.
 
Vil vurdere salg av Badet kulturtun
– Kulturen kan samles på Panorama og Kafé Henrik, mener Høyre-representantene Inger Cock-Olsen og Rune Storsve.

Publisert: 30.nov.2017 19:00
Oppdatert: 30.nov.2017 20:50

Høyre har i sitt budsjettopplegg foreslått at rådmannen legger fram en sak om salg av hele eiendommen Eidsvollbakken som omfatter Badet kulturtun og seks andre bygninger.

- MINDRE AKTIVITET

– Badet kulturtun fyltes tidligere med aktiviteter fra tidlig morgen til sen kveld. Slik er det ikke lenger, mener de to Høyre-representantene Inger Cock-Olsen og Rune Storsve i et innlegg i Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Vi ønsker at kommunens kulturmiljø skal blomstre videre, understreker de.

– Vi tror at det gir gode vekstvilkår å samle både øvende, utøvende og administrativ kommunal kulturaktivitet i nærheten av Eidsvolls hovedscene, Panorama.

– Konserter og kulturarrangementer hvor hovedscenen er for stor, gjennomføres i stor skala i Kafé Henrik. Kafeen er også et ypperlig sted for møtevirksomhet på kveldstid, mener de.

Sanseavdelingen som drives av BOA (Badet opptrenings- og aktivitetssenter) kan med fordel legges nær svømmehallen på Råholt med samordnede åpningstider og utvidet bruk, mener de.

POLITISK SAK

Bakgrunnen for forslaget er først og fremst økonomisk betinget. Høyre vil selge eiendommen til boligformål for å skaffe penger til kommunens tiltrengte tjenester.

Forslaget ble satt fram av Høyre og Frp under formannskapets budsjettbehandling som et tillegg til partienes tallforslag.

– Forslaget trenger utredning og omregulering hvis det skal bli boliger på eiendommen. Dette må være det mest attraktivt boligområdet i hele Eidsvoll, tett innpå jernbanestasjonen, påpeker Rune Storsve.

OMSTRIDT PLASSERING

Kulturetableringen i Eidsvollbakken har vært et politisk stridstema siden før kulturtunet ble etablert i 2004.

Ideen var å ta i bruk kommunens gamle administrasjonsbygg, men det viste seg pill råtten og måtte rives.

– Da nybygget med restaurering av beholdt del sto ferdig, hadde vi brukt 13 millioner kroner. Den gangen ble det omtalt som et billig byggeprosjekt, forteller Inger Cock-Olsen.

– Jeg var en av de få som den gangen ønsket at kulturaktivitetene skulle samles i Sundet, med sammenbygging av Panorama og rådhuset, med øvingsscener og spesialrom, blant annet for musikkproduksjon og atelier, sier hun.

– Lar seg ikke gjøre

– Det er ikke mulig å flytte all kulturaktivitet fra Badet til Sundet ute å leie eller bygge nye lokaler, mener kulturskolerektor Astrid Holum.
– Jeg skjønner ikke at det er mulig å få plassert alt. Aktivitet må i så fall skrus ned. sier hun.
Kultursjef Siv Krogh Österholm støtter rektorens vurdering, men ser også noen fordeler ved å legge aktiviteter mer sentralt.
– Vi vil få mer stikk innom-besøk, ikke bare besøk av dem som aktivt har meldt seg på noe, sier hun.
Men plassen er altså for liten.
– Vi har sju kontorplasser, jobbsenter med to ansatte, 15 hel- og deltidsansatte kulturskolelærere som har base her, og en mengde aktiviteter og tilbud til ungdom og til lag og foreninger. Dessuten leies lokalene ut til øvinger, møter og konferanser og til private tilstelninger, påpeker kultursjefen.


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOR TRANGT. - Det er ikke plass til alle Badets aktiviteter i Sundet, mener kultursjef Siv Krogh Österholm (t.v.) og kulturskolesjef Astrid Holum.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no