21. apr
GLAD: Kjøpmann Stig Runar Røkke i Spar Råholt er glad for at hans butikk ble kåret til årets beste i Spar-kjeden. foto: privat
 
Best i klassen - vinner kunder på varme brød og ferskvare
I en knalltøff konkurranse med mange andre Spar-butikker i Norge, ble Spar Råholt kåret til årets beste butikk i kjeden. I nærområdet mener kjøpmann Stig Runar Røkke butikken vinner kunder på ferskvaredisk og varme brød.

Publisert: 21.sep.2017 21:00
Oppdatert: 20.sep.2017 14:44

– Dette er en seier jeg må dele med mine ansatte som har vært med å løfte denne butikken til det den har blitt. Tusen takk! sa en stolt Stig Runar Røkke fra scenen da han mottok prisen fra Runar Hollevik, konsernsjef i NorgesGruppen, tirsdag kveld. Kjeden har i disse dager kjøpmannstreff på Gardermoen.

PRESTISJEPRIS

Det er 287 Spar- og Eurospar butikker i Norge. Derfor er Årets butikk en prestisjepris som henger høyt.

Juryen, med kjededirektør, Ole Christian Fjeldheim, i spissen, har hatt en tøff oppgave med å velge ut én vinner blant de åtte nominerte.

– Det er et luksusproblem å ha så mange gode butikker å velge mellom, men det er med glede vi nå kan gratulere SPAR Råholt som en verdig vinner, sier Fjeldheim.

Prisen Årets SPAR-butikk går årlig til den SPAR-butikken i landet som har utmerket seg på beste måte innenfor kriterier som kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement.

GOD BEGRUNNELSE

Juryens begrunnelse for å velge seg butikken på Råholt, var god.

«Dette er en butikk som gjør det bra på alt. Den ligger i et område med knallhard konkurranse, men står likevel igjen som en vinner lokalt. Butikken framstår som et prakteksemplar med flott frukt og grønt- og ferskvareavdeling», heter det blant annet.

STOR KONKURRANSE

Kjøpmann Røkke og hans Spar-butikk opererer i et område hvor konkurransen er stor.

– Det er fire matvareforretninger i samme område. Jeg mener Spar vinner mye på å ha en ferskvaredisk og nystekte brød. Det er det ingen av lavpriskjedene som har. Vi har også større bemanningstetthet og et større vareutvalg enn de andre. Det koster i kroner og øre, men det tar vi igjen på flere kunder, sier han.

– Er det mer kos, som en ferskvaredisk og varme brød, i en Spar-butikk enn i lavpriskjedene?

– Ja, det kan man jo si. Vi er litt mer eksklusive og vi kaller oss et supermarked med service på flere områder. Prisen vi nå har fått er en anerkjennelse på at vi gjør riktige ting og at vi leverer på alle de kriteriene som vi blir målt på. Men det aller viktigste er å ha motiverte ansatte som gir service, sier Røkke.

 
Fakta

Spar Råholt åpnet i november 2013.

I fjor hadde den en netto omsetning på 45 millioner kroner.

Butikken er 1100 kvadratmeter.

Det er 287 Spar- og Eurospar-butikker i Norge.

Matvareforretningen ble nylig kåret til årets beste butikk i sin kjede.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no